Gå til hoved-indhold
Caféen skal tiltrække sejlere såvel som turister og lokale fra Skovshoved. Foto: Flemming HjartvedHavne
Caféen skal tiltrække sejlere såvel som turister og lokale fra Skovshoved. Foto: Flemming Hjartved

Smid benene op på ny café i Skovshoved

Det uformelle hyldes i Hal5, hvor folk i alle aldre kan købe en bid mad og snakke på tværs. Caféen åbner i morgen.

Af Sara Sulkjær |

Flotte sommerkjoler, slidt arbejdstøj og farverige sejlerpoloer. I den helt nye café på Skovshoved Havn er der plads til alle, der har brug for en pause i uformelle omgivelser:

- Hvis man er til noget helt relax, kan man komme her og smide benene op, forklarer idémand Flemming Hjartved, der sammen med Camilla Krogh ejer caféen, til minbaad.dk. 

Pakker i container til vinter 

Det er Nordbjærg’s gamle bådehaller, der danner rammen om det nye koncept. I et tæt samarbejde værftet og ejerne imellem lejer Flemming og Camilla lokalerne i sommerperioden, hvor bådene alligevel er i vandet. 

- Sidste sommer kom jeg forbi de tomme bådehaller og tænkte, at vi kunne lave en pop-up café. Det viste sig, at Nordbjærg’s var enormt positive overfor konceptet, da det jo også skaber mere liv på havnen, fortæller en begejstret Flemming Hjartved om opstarten. 

Når sejlerne går på land i oktober, og bådene dermed atter fylder hallerne, pakker de to ejere blot caféen i en container, og pakker den først ud, når sommeren igen står for døren.

Keep it simple

Netop derfor emmer caféen af en hyggelig, rustik atmosfære. Oliepletter og andet, der vidner om hallernes maritime anvendelse, vil forme lokalet, der dog har fået en ny indsprøjtning på en street-agtig måde. 

Dette skal sikre de nyslåede caféejeres erklærede mål; at gæsterne skal gå gladere ud, end de kom ind. Det på trods af Flemming og Camillas begrænsede erfaring fra madbranchen: 

 - Det første år holder vi det simpelt, hvor vi eksempelvis serverer fiskefileter og lignende, lidt streetfood-agtigt. Næste år vil vi udvide brandet, men vi holder det helt straight i år, understreger 54-årige Flemming Hjartved. 

Hal5 åbner officielt dørene i morgen, fredag d. 4. august, hvor alle er mere end velkomne til at kigge forbi til reception mellem kl. 15 og 19. De første egentlige madbestillinger modtages lørdag. 

Læs mere om Hal5 på Facebook her og se billeder fra caféen herunder: 

content-loader
content-loader
content-loader