Gå til hoved-indhold
Der har været stor forhåndsinteresse fra lystsejlere og landkrabber, havnens 30 pladser er ved at være booket godt op, ligeledes overnatningerne i husene. Foto: VisitvesthimmerlandKort Nyt
Der har været stor forhåndsinteresse fra lystsejlere og landkrabber, havnens 30 pladser er ved at være booket godt op, ligeledes overnatningerne i husene. Foto: Visitvesthimmerland

Forpagterpar skaffer forårsjazz på Livø

En af Limfjordens stolte gamle traditioner, jazzmusikken på Livø, har haft meget svære kår de sidste par år. Men nu sker der noget. Faktisk fra 19. maj.

Af Troels Lykke |

Initiativtagerne til Forårsjazz på Livø, bliver nu i samarbejde med det nye forpagterpar på Livø, til et egentligt formelt arrangement.

Jazz-traditionen på Livø (se hvor i Limfjorden) har de sidste år haft svære vilkår, til stor ærgrelse og frustration for alle de trofaste gæster, der hvert år så frem til nogle dage med jazz og hygge midt i naturen.

Det kom endda så vidt, at jazzen blev aflyst i 2016. Det har nogle af de tidligere gæster og trofaste jazzvenner lagt sig i selen for at gøre noget ved.  

Der har i en årrække været afholdt forårs jazz for en lille gruppe jazzfans som på privatbasis mødtes i maj hvert år for at høre live-jazz. 

Grønt lys for fuld musik

Arbejdsgruppen bag dette arrangement tog i december 2016 kontakt til Skov og Naturstyrelsen, som driver Livø, for at få klarhed over fremtiden for jazzen på Livø.

På et møde i december blev arbejdsgruppen bag forårsjazzen opfordret til at fortsætte arbejdet med jazzen og fik grønt lys til at udvide og lave et større arrangement, så alle de tidligere jazzgæster kunne være med.

På samme møde blev det oplyst at et nyt forpagterpar ville være at finde på øen i 2017, så infrastrukturen kom op at køre igen på fulde omdrejninger som det var tilfældet frem til 2012.  

Livø’s nye forpagterpar, Ulla og Jesper Bergholdt er stærkt involveret omkring gennemførelsen af det nye tiltag ”Forårsjazzen” som arrangementet er blevet døbt.

Men en række arbejdsopgaver har stået for, inden øen kunne stå klar. At der således er en arbejdsgruppe bag jazzen er ikke kun i teorien. De tog arbejdshandskerne på, og mødte op på øen et par dage og gav en hånd med ved renoveringen.

Købmandscaféen og Kroen renoveret

Forpagterparret, Ulla og Jesper har brugt foråret til at renovere Købmandscaféen og Kroen, og mange andre faciliteter, så de nu står klar til at modtage såvel jazz-gæsterne til Forårsjazzen 19.-21. maj, som alle de gæster der vil opleve øens dejlige natur.

Arbejdsgruppen bag Forårsjazzen har brugt foråret til at informere omkring det nye tiltag, og fået skabt aftale med en række prominente jazzbands fra Danmark og to af Skandinaviens mest kendte bands, Second Line Jazzband fra Sverige og New Orleans Jazz Cab fra Norge, som har indvilget i at stå på scenen til den store frokost jazz arrangement om lørdagen.

Musikken løber over hele weekenden, begyndende fredag eftermiddag med det lokale orkester Løgstør Paraders, afsluttende søndag morgen med Limfjordens Sønner efter morgenmaden.

Overnatning forgår i husene på øen og forplejningen er lagt i hænderne på det nye forpagterpar, Ulla og Jesper. 

Stor forhåndsinteresse

Der har været stor forhåndsinteresse fra lystsejlere og landkrabber, havnens 30 pladser er ved at være booket godt op, ligeledes overnatningerne i husene. 

Der er dog et stykke vej endnu til fordums succesarrangementer med 1.000 – 1.500 jazzgæster.

Arrangementer der blev afviklet under et tidligere forpagterpar Kirsten og Kristian Schmidt fra 1995 – 2012 hvor de ophørte som forpagtere.

Men målet er sat, og for at fastholde og udvikle arrangementet, vil der under Forårsjazzen blive afholdt stiftende generalforsamling i Livø Jazzens Venner, som i øjeblikket består af en arbejdede bestyrelse, som har indvilget i at blive siddende de næste par år, så det er risikofrit at møde op til generalforsamlingen, med mindre der er et brændende ønske om at være aktiv i bestyrelsen, så er det altid et velkomment tiltag. 

Livø Jazzen venner har til formål at fastholde og udbygge New Orleans Jazzen på øen, i et tæt samarbejde med forpagterparret, og er en nonprofit forening, baseret på frivilligt arbejde. 

Livø www.foraarsjazz.dk

Forpagterparret, Ulla og Jesper har brugt foråret til at renovere Købmandscaféen og Kroen, og mange andre faciliteter, så de nu står klar til at modtage såvel jazz-gæsterne til Forårsjazzen 19.-21. maj.

content-loader
content-loader
content-loader