Gå til hoved-indhold
Agersø Rundt finder sted 9. september. Foto: Jørgen DamKapsejlads
Agersø Rundt finder sted 9. september. Foto: Jørgen Dam

Stigende antal tursejlere til Agersø Rundt

9. september sejles Agersø Rundt, distancesejlads med respit, ud fra Korsør Sejlklub. I år deltager flere tursejlere.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Udbuddet af kapsejladser i Storebælt er de senere år blevet stærkt reduceret. Samtidig har Korsør Sejlklub gennem flere år haft ønsker om at få Agersø Rundt med respitten forud til at vokse.

250 sejlere tilmeldt

Korsør Sejlklub så en mulighed for at opruste den årlige sejlads.

- Ambitionen har været at tiltrække 75 både og 300 sejlere til en efterfølgende fest, siger Georg Schønemann.

- Årets sejlads har således fået tilmeldinger fra 62 både og 250 sejlere til den efterfølgende fest, hvilket er første skridt mod vores ambition, siger han.

Georg Schønemann påpeger at med støtten fra en lang række særdeles velvillige sponsorer, er det lykkedes at stable et koncept på benene, der er faldet i mange sejleres smag.

Ingen stressede starter og tætte mærkerundinger

Analysen har været at den kapsejlende andel ikke er stigende, derimod vil tursejlerne gerne deltage i sejladserne uden stressede starter og tætte mærkerundinger.

Her kommer distancesejlads med respitten ind i billedet. Stigningen i tilmeldingerne ligger blandt doublehanded og tursejlere.

Georg Schønemann siger

- Vores koncept har været en sejlads med respitten forud, aftersailing på kajen og en efterfølgende fest, hvor præmierne overstiger de vildeste forventninger.

- Vi tror også at levende musik er attraktiv, således har vi engageret et 6 mands stort jazzorkester til at underholde om aftenen, siger Georg Schønemann.

100 danske opti-sejlere var til påskestævne på Gardasøen - Magnus Heegaard bedste dansker

1000 opti-sejlere brugte traditionen tro påsken ved Gardasøen, hvor det 37. Lake Garda Opti Meet blev afviklet. Bedste dansker blev Magnus Heegaard på en 20. plads efter dage med atypisk gardavejr. Laser-sejlere sejlede længere syd på Gardasøen, hvor vejret også drillede.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites