Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den lokale danmarksmeste Lars Borg med besætning Bill Olsen, Preben Kristensen og Per B. Nielsen. Foto: Jørgen Dam.

Korsør Sejlklub holder Agersø Rundt med brandhærget klubhus

Trods brandhærget klubhus fortsætter Korsør Sejlklub med at afvikle store stævner. Lørdag 8. september går det løs til Agersø Rundt, som i år tilbyder klasseløb.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Torsdagen før Ylva-DM skulle afvikles i sidste weekend, blev Restaurant Laguna i Korsør Marina hærget af en kraftig brand og samtidig blev sejlklubbens lokaler røgskadet i en sådan grad, at de ikke kunne beskyttes.

Det gav naturligvis stævneledelsen en udfordring med logistik og pludselig stillingtagen til alverdens spørgsmål.

- Da sejlerne spurgte: Har I en plan B, svarede stævneleder Thomas Mantzius: Nej, vi fortsætter vores plan A, fortæller Georg Schønemann.

Klasseløb i Agersø Rundt

Lørdag den 8. september, afvikles årets største stævne i Korsør, Agersø Rundt, hvor der sidste år var tilmeldt 73 både og 275 sejlere til den efterfølgende fest. Dette stævne er ligeledes tilrettelagt efter en plan A, fortæller Georg Schønemann.

Sejladsen indbefatter blandt andet en revanchematch blandt Ylvaerne fra DM. Sejladsen med respiten forud, kan således rumme forskellige bådklassers indbyrdes fight.

Løbsledelsen forventer, at der ud over en halv snes Ylvaer kommer næsten lige så mange Maxi 77'ere, H-både og X-99, der vil dyste i indbyrdes klasseløb.

Kapsejladsen Agersø Rundt er på 26 sømil.

Færre grundstødninger i Aasaa - sejlrende udgraves med specialudstyr

Asaa Havn's sejlrende har et ry for at være for lav, men med nyt specialudstyr blev renden nu gravet ud. En gravemaskine har fået en ekstra vogn, så den kan nå endnu længere ud.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites