Gå til hoved-indhold
Her Ylva både der starter. Det er nu muligt at lave en klassestart. Foto: Georg Schønemann.Kapsejlads
Her Ylva både der starter. Det er nu muligt at lave en klassestart. Foto: Georg Schønemann.

Agersø Rundt 2018 med nyt koncept - klasseløb som årets samlingspunkt

8. september er der Agersø Rundt med nyt koncept. Der er nemlig mulighed for at både kan dyste i klasseløb, hvis bare tre af samme bådtype er tilmeldt. Sidste år var 73 både tilmeldt.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Korsør Sejlklub har udviklet nyt koncept ud fra nye tendenser indenfor klasseløb. I 2018-udgaven af Agersø Rundt bliver der nu mulighed for at dyste i forskellige klasseløb. Kapsejladsen løber af stablen 8. september 2018.

- Hvis blot tre ens både tilmelder sig, vil de kunne sejle i et klasseløb for sig selv, og således kan bådtyper som normalt ikke kan samle nok til et DM eller årsmesterskab, bruge Agersø Rundt som platform for deres egen årstræf, forklarer Georg Schønemann fra Korsør Sejlklub.

Håber på opbakning

- Vi håber, at de klasseorganistioner som har vanskeligt ved at samle nok opbakning til deres egne arrangementer, vil kunne benytte Agersø Rundt som årets samlingspunkt, siger Georg Schønemann til minbaad.dk.

Sidste år fik Maxi 77-folk den idé, at de på eget initiativ udsatte en pokal til den hurtigste Maxi 77.

Klassebådene deltager på lige fod med alle andre både, men da de har deres eget løb, kan klassen således afvikle et internt årsmesterskab eller lignende.

Også en festaften

Sidste år var 73 både tilmeldt til start og 275 personer til det efterfølgende festarrangement. Ambitionen for 2018 er 100 tilmeldte både og 350 sejlere til festaftenen.

Der er løbsgrupper for tursejlere, doublehanded og DH-racing. Når sejladsen gennemføres med respiten forud betyder det, at alle både kan sendes ud på samme bane på cirka 26 sømil, der sædvanlighed kan gennemføres på 6-8 timer, og at bådene i teorien vil komme i mål samtidig.

Læs mere om kapsejladsen her.

content-loader
content-loader
content-loader