Gå til hoved-indhold
Jan Møller i sin Aphrodite 101 i går. Foto: Øyvind BordalKapsejlads
Jan Møller i sin Aphrodite 101 i går. Foto: Øyvind Bordal

DK solo: Først 28 - nu 13 tilbage - pause i Assens

Nu har feltet nået det, som for sejlerne er et tiltrængt pusterum, hvor de kan mødes og dele oplevelser, udfordringer, opture og nedture. Assens borgmester er med til morgenmad.

Af Øyvind Bordal, QSDR |

Her i Assens, halvvejs på turen Quantum Danmark Rundt Singlehand, bliver der morgenmad med borgmesteren, tid til at sove lidt mere end nogle få timer, og fikse de ting på båden, som er røget under den hårde tur. Og snakke med hinanden.

Helvede til himmel

Etapen fra Bønnerup til Assens (101 sømil) markerede et skift fra helvede til himmel, for så forskelligt kan det være at være på havet. Sol og blå himmel, en frisk, men behagelig brise, og en tur igennem varieret og smukt farvand ind i Lillebælt.

Danielsen forbi Møller

Jan Møller (Aphrodite 101 “Chelsea”) kom først afsted fra Bønnerup, men lavede et navigations-fejl ved Endelave som kostede 5-6 sømil, og som slap hans nærmeste konkurrent, Tage Danielsen (Maxi 999 “Triton”), forbi.

Danielsen formåede at holde sig foran, og nåede i mål få minutter før Møller, i det solen forsvandt og mørket faldt på i Assens havn. Polske Piotr Parzy (Banner 34 “Hadron”) var tredje båd i mål.

Større både på vej

De større både er nu ved at indhente de ovennævnte tre både fra klasse “Small”, som formåede at kæmpe sig ind til Skagen i uvejret i en god tid.

Stig Wittrup (First 40 “My Way”) kom ind kort efter de tre første, som altså så langt har ligget pænt foran resten af feltet. I skrivende stund , ved midnat, er de øvrige både på vej igennem Lillebælt, på vej sydover mod Assens, og i løbet af morgentimerne vil de fleste være i havn.

13 både tilbage

Der er nu 13 både tilbage af de 28 startende – Morten Larsen (IMX-40 “Pralex”) kastede håndklædet i ringen tirsdag efter et flot forsøg på at fuldføre første etape fra sin nødhavn i Gilleleje.

Vegvisir Race er ikke en del af årets Dansk 2Star-serie

Dansk 2Star har fjernet den udfordrende kapsejlads fra 2019-programmet. Manglende opbakning fra sejlerne og et vanskeligt målerarbejde har ført til beslutningen, som ærgrer Morten Brandt, stævneleder i Vegvisir Race.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Designer Stefan Qviberg nåede ikke at få hyldest for Arcona 435

I november døde den dybt respekterede Arcona-designer Stefan Qviberg i en alder af 69 år. Han nåede derfor ikke at opleve, at Arcona 435 fik prisen European Yacht of the Year 2019. Vi taler her med mr. Arcona, Torgny Jansson, der forklarer, hvad man nu gør med båddesignet fremover.

Links til andre sites