Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der bliver nu en pæn genvej fra Gedser mod Skovshoved.

Bornholm droppes i Quantum Danmark Rundt Singlehand

Forsinkelse i Skagen og let vind medfører nu at ruten forkortes. 13 sejlere slipper nemlig for at runde Bornholm. Sejlerne er nu på vej ind til Gedser, før næste etape mod Skovshoved.

Af Øyvind Bordal, QDRS |

De 13 sejlere som stadig er med i racet, har ikke haft en let sørejse i Quantum Danmark Rundt Singlehand. Første etape til Skagen trak tænder ud, med 18 både ud af 28 startende i nødhavn.

Et forlænget pitstop i Skagen og let vind de seneste par dage, har forsinket feltet så meget, at sejladsledelsen har besluttet at fjerne Bornholm fra ruten.

Sejlerne skal være i Skovshoved senest søndag kl. 20.00, og med den foreliggende vejrudsigt kan det ikke lade sig gøre. 

Møller først igen

Jan Møller krydsede mållinjen i Gedser kl. 10.48 fredag formiddag, med hovedparten af feltet mange timer bagud.

Resten af bådene vil ankomme Gedser i løbet af dagen og aftenen. Efter de obligatoriske otte timers pitstop, vil de sejle sidste etape, som altså bliver Gedser–Skovshoved.

Taktisk spil og AIS med creme brulee

Møller kunne fortælle om et interessant taktisk og strategisk spil på etapen Assens–Gedser, med skiftende vindforhold, forholdsvis let vind, og mange overvejelser omkring vind, strøm og navigationsmæssige forhold.

Men også andre udfordringer dukkede op – eksempelvis havde Jacob Handrup (B-31 “Keneu”) udfald i sin AIS, som er en væsentlig sikkerhedsfaktor, og desuden en betingelse for at være synlig på tracking.

Efter en del fejlsøgning undervejs fandt han fejlen: Et defekt kabel. Kabelet blev skiftet, og Handrup loddede det nye stik på (mens han sejlede), ved hjælp af en køkken-gasblæser til at lave creme brelee – en såkaldt creme brulee-brænder. Nu er Handrup tilbage på tracking…

content-loader
content-loader
content-loader