Gå til hoved-indhold
Hou Maritime Idrætsefterskole råder i alt over seks J/80'ere og fem Svendborg Senior joller. Foto: Hou Maritime IdrætsefterskoleKort Nyt
Hou Maritime Idrætsefterskole råder i alt over seks J/80'ere og fem Svendborg Senior joller. Foto: Hou Maritime Idrætsefterskole

HMI-elever kan nu vælge mellem kap- og tursejlads

To nye spor ser dagens lys på Hou Maritime Idrætsefterskole. Kap-eleverne kan deltage i Sejlsportsligaen, mens eleverne på tur-linjen skal på længere sejladser i Danmark.

Af Sara Sulkjær |

En delvis opdeling af sejlerlinjen på efterskolen i Hou skal sikre eleverne oplevelser, der i højere grad er tilrettelagt efter deres ønsker og behov. 

- Det har specielt været en udfordring at tilbyde de elever, der gerne vil sejle kapsejlads, de oplevelser, som de efterspørger, fortæller Martin Teglgaard Rise Christensen til minbaad.dk. 

Flere unge vil på langtur

De 40 elever, som er på sejlerlinjen på Hou Maritime Idrætsefterskole, kan derfor vælge mellem henholdsvis sporet ’Adventure Skipper’, som vil have fokus på tur- og langturssejlads, og ’Race Skipper’, som vil bestå af kapsejlads, når det næste skoleår skydes i gang.  

I Hou forventer man en nogenlunde ligelig fordeling af eleverne på de to linjer, hvilket blandt andre familien Beha bærer en del af æren for. 

- Vi oplever flere unge, som drømmer om langturssejlads. Det skyldes ikke mindst familien Behas jordomsejling, som har givet flere det sidste skub. Forhåbentlig kan adventure-linjen hjælpe dem på vej, fortæller Martin Teglgaard Rise Christensen.

Taktik og fysik

Imens vil eleverne på kap-linjen kaste sig over Sejlsportsligaens 2. division, ligesom de vil deltage i lokale kapsejladser og derigennem opbygge praktisk erfaring.

På sporet vil samtidig være fokus på den taktiske del af kapsejladsen samt det fysiske aspekt.  

Samtlige sejler-elever vil dog have basistimer og tage på ture sammen, mens det ligeledes er muligt at sejle kapsejlads, selvom man vælger tur-linjen – og modsat. 

Flere tidligere Hou-elever sejler i øjeblikket ude i verden, herunder surfer Lærke Buhl. Foto: Hou Maritime Idrætsefterskole 

Hvert år tager samtlige af efterskolens 150 elever på afslutningstur på vandet. Foto: Hou Maritime Idrætsefterskole 

HMI har i år første gang en stand på Boat Show. Her er det Martin Teglgaard Rise Christensen med én af skolens nuværende elever. Foto: Sara Sulkjær

content-loader
content-loader
content-loader