Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lin Ea Cenholt fra Aarhus er rorsmand på Nacra 17, mens gasten er Christian Peter Lübeck fra Hellerup. Foto: Team Danmark

Lin og CP får foilende Nacra til juni

Lin Cenholt forventer at farten ryger over 30 knob, når den olympiske Nacra 17 bliver opgraderet. Skroget er helt nyt. Interview.

Af Troels Lykke |

Lin Cenholt fra Aarhus tabte sidste år OL-udtagelsen i den olympiske bådtype Nacra 17, da der blev sejlet i Rio. Nu forsøger den 25-årige arkitektstuderende atter lykken med sin Hellerup-gast Christian Peter Lübeck.

Det sker i samme hurtige bådtype, katamaranen Nacra 17. Duoen har netop været til Europa Cup-stævnet Trofeo Princesa Sofia Cup på Mallorca, hvor verdenseliten var samlet. Holdet tog bronze, efter at de blandt andet tog en førsteplads og en del andenpladser på solskinsøen. Sportschef Thomas Jacobsen fra Dansk Sejlunion, har rosende ord til besætningen.

Ros fra sportschef

- Resultatmæssigt er det fedt at se Lin og C.P. (Cenholt/Lübeck i Nacra, red.) melde sig ind i kampen om topplaceringerne. De sejler flot og stabilt, og de viser autoritet på banen, lyder det fra sportschefen.

Selv er Lin Cenholt godt tilfreds med bronzepladsen, efter at holdet tog en syvendeplads i Miami i januar i et World Cup-stævne i år.

Til Aarhus Stiftstidende og minbaad.dk forklarer hun i denne uge.

- Det er bare fedt at sejle igen når det går så godt. Efter Miami var vi to uger på Mallorca i marts og træne og her fik vi indstillet de små detaljer, som timing til start, mærkerundinger, men vi er stadig ikke helt på niveau, så det tegner godt, når vi over en hele uge kan levere stabile topplaceringer på trods af det, siger rorsmanden Lin Cenholt i en pause på Arkitektskolen i Aarhus, hvor hun læser på femte semester. 

Nørregaard nu træner

Da der blev sejlet OL i Rio var hun træner for Allan Nørregaard og Anette Viborg, to personer der akkurat slog hende og Christian Peter Lübeck i OL-udtagelsen.

På Mallorca var rollerne byttet om, da Allan Nørregaard, OL-bronzevinder fra 2012, nu trænede  Aarhus-sejleren og hendes gast.

Holdet er endnu ikke helt oppe i gear på sejladsfronten, da der trods alt er lang tid til OL i Japan i 2020.

- Både CP (Christian Peter Lübeck, red.) og jeg har fokus på vores studier for tiden, men ellers vil vi træne i Rungsted og Aarhus før vi skal sejle World Cup i Hyeres og finale i Santander her i foråret, forklarer Lin Cenholt, der ser frem til at få en ny type Nacra 17 den 26. juni. Katamaranen bliver nemlig foilende (svævende over vandet på foils) og den forventes at øge farten fra 20 til 30 knob (cirka 60 km/timen, red.)

 

content-loader
content-loader
content-loader