Gå til hoved-indhold
Dansk Sejlunion vil arbejde for en mere retfærdig bedømmelse af kursisterne. Foto: Dansk SejlunionKort Nyt
Dansk Sejlunion vil arbejde for en mere retfærdig bedømmelse af kursisterne. Foto: Dansk Sejlunion

Skærpede krav til censorer gennem Dansk Sejlunion

Kommende censorer i DS skal bl.a. operere på tværs af flere udbydere, hvilket skal sikre en rimelig bedømmelse af kursisterne. Det er nu muligt at søge om at blive censor gennem unionen.

Af Sara Sulkjær |

Fra 1. september 2017 er Dansk Sejlunion bemyndiget til at udstede duelighedsbeviser og speedbådskørekort.

Det indebærer blandt andet, at Dansk Sejlunion fra skæringsdatoen skal stå klar med et korps af censorer, som kan forestå teoretiske og praktiske prøver i de sejlerskoler og kursusudbydere, som Dansk Sejlunion samarbejder med.

Alle censorer skal godkendes forinden – og til dét formål åbnes nu for et ansøgningsskema via Dansk Sejlunions hjemmeside, sejlsport.dk.

- Vi har travlt frem mod september, derfor vil jeg gerne opfordre kommende Dansk Sejlunion-censorer til allerede nu at udfylde ansøgningsskemaet, opfordrer Steen Wintlev, sejladschef i Dansk Sejlunion.

Flere krav

De fleste censorer, der hidtil har været bemyndiget gennem Søfartsstyrelsen, vil også have mulighed for at fungere som censorer gennem Dansk Sejlunion. Derudover ønsker Dansk Sejlunion at tilknytte nye censorer med de rette kompetencer.

Det bliver et krav til alle DS-censorer, at de besidder markant egenerfaring inden for de områder – sejl, motor eller begge – hvor de afholder prøver.

Ligeledes indfører Dansk Sejlunion nye og skærpede krav til censorernes alsidighed. Fra 1. september kan en censor højest betjene samme kursusudbyder tre gange i træk, herefter skal censoren skifte til en anden udbyder. 

Samtidig kan ingen enkeltudbyder af kurser udgøre mere end højest 25 procent af en censorens virke.

Ensartet bedømmelse

Det handler alt sammen om at sikre bredde i relationerne mellem censorer og kursusudbydere.

- Vi tror på, at det – sammen med andre tiltag – bidrager til et ensartet bedømmelsesniveau, når censorer er forpligtede til at operere på tværs af flere udbydere. Det er i alles interesse, ikke mindst kursisternes, siger Steen Wintlev i en pressemeddelelse.

Skemaet til at søge godkendelse som censor via Dansk Sejlunion er at finde nederst på en helt ny informationsside på sejlsport.dk om de nye fritidssejleruddannelser.

Informationssiden rummer samtidig en lang række øvrige oplysninger om krav, forpligtelser og prøveafholdelse i relation til fritidssejleruddannelserne.

Besøg siden her

content-loader
content-loader
content-loader