Gå til hoved-indhold
Også DFU kan nu give sejlerne prøvebeviser. ArkivfotoKort Nyt
Også DFU kan nu give sejlerne prøvebeviser. Arkivfoto

Læserbrev: Endelig godt nyt fra sejleruddannelserne

Danmarks Fritidssejler Union kan nu udstede prøvebeviser til speedbåds- og duelighedsprøver. En god nyhed, mener Benjamin Kristensen fra Duelighedsklubben.

Af Sara Sulkjær |

Benjamin Kristensen fra Duelighedsklubben er begejstret for DFU's nyfundne mod. Han skriver til minbaad.dk: 

Danmarks Fritidssejler Union (DFU) har netop fået Søfartsstyrelsens bemyndigelse til at afholde officielle speedbåds- og duelighedsprøver, samt til at udstede beviser for bestået prøve.

Sidste år blev der udstedt i omegnen af 7000 fritidssejlerbeviser, og Søfartsstyrelsen førte tilsyn med 65 af disse prøver. Tilsynet skal altså regnes i promille. Er det, hvad vi fritidssejlere fortjener, samtidig med at vi år efter år afkræves millioner af kroner årligt i afgifter til staten?

Dette er et så rystende eksempel på totalt svigt fra statens side, at mange frivillige fagfolk allerede har trukket sig fra undervisning og prøveafholdelse for ikke at skulle lægge navn til prøver, der mange steder i landet efterhånden har nået et farceagtigt lavt niveau.

DFU har fundet modet

Vi står nu tilbage med konsekvensen af Søfartsstyrelsens manglende vilje eller evne til at føre effektivt tilsyn med prøverne igennem mange mange år, og de store sejlerorganisationers manglende vilje eller evne til at holde Søfartstyrelsen i ørerne.

Det glæder os derfor her i Duelighedsklubbens bestyrelse, at DFU-folkene har fundet modet og ressourcerne til at tage udfordringen med prøvetilsynet op, og vi skubber på efter bedste evne.

Som bestyrelsesformand i Duelighedsklubben vil jeg opfordre alle landets bådfører-undervisere og bemyndigede censorer til at kaste en trosse ud til DFU og deltage i arbejdet for at trække fritidssejlerprøverne i en mere seriøs retning.

Skal gribe chancen

Der er antageligt kun ét skud i bøssen for fritidssejlerfolket, og hvis ikke vi strammer os an og løfter i flok NU, får vi næppe en chance mere i denne generation. 

Fritidssejleruddannelserne vil dermed fortsat være et offer for "discountefekten", hvor markedskræfterne suger al saften ud af bøffen, mens Søfartsstyrelsen og de store sejlerorganisationer snorksover.

Læs mere og tilmeld dig som censor eller sejlerskole hos DFU i kampen for mere seriøse fritidssejlerprøver her

Glade sejlerhilsner

Benjamin Kristensen, bestyrelsesformand for Duelighedsklubben
content-loader
content-loader
content-loader