Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
First 40 på vej i mål i Skovshoved. Bornholm blev i år droppet at runde på grund af hårdt vejr og vindstille. Foto: Bordal

First 40-sejler toer i solo-sejlads Danmark rundt

Stig Wittrup, Snaptun-sejler i First 40 “My Way” slutter toer i Quantum Danmark Rundt Singlehand 2017 overalt. Nummer tre bliver Jan Møller i Aphrodite 101. Opdateret 10.7.

Af Øyvind Bordal |

Stig Wittrup (First 40 “My Way”) blev toer Quantum Danmark Rundt Singlehand 2017 over all. Nummer tre bliver Jan Møller (Aphrodite 101 “Chelsea”). Det står klart, efter at de første både er ankommet til Skovshoved, den definitive mållinje i årets QDRS.

De to sejler dog i hver sin klasse (hhv. “slow” og “fast”), og der scores separate resultater i hver enkelt af de tre klasser (slow, medium, fast). 

Møller først i mål

Først inde var Jan Møller. Han passerede mållinjen kl. 15.25.

“Jeg var nok lidt heldig i starten”, fortalte han, “mens mange andre stadig lå i vindstille ud for Gedser, stadig i gang med at fuldføre den foregående etape, fandt jeg en lille smule vind, lige præcis nok til at få fart i båden. Senere døde den også for mig, men da havde jeg fået sejlet en god distance.

Senere kom vinden tilbage, og så var det bare fuld fart forbi Møn, over Køge bugt og mod København. Min båd er god i let vind, det vidste jeg godt i forvejen… men det er klart, de større både vil sejle hurtigere i lidt mere luft, når det bliver tale om vandlinjelængde.”

Møller eller Wittrup?

En af de større både, som halede ind på Møller, var Stig Witttup (First 40 “My Way”). Han passerede målstregen som nummer to, kl. 16.53. Tredje båd blev Dirk Eggers (Bavaria 38 Match “Jufosa”), med målgang 18.33.

De resterende både er på vej mod nord i en fin vestlig brise, og vil ankomme Skovshoved i løbet af aftenen og natten lørdag/søndag.

Jan Møller, erfaren solo-sejler og med i løbsledelsen, blev nummer to i år. Foto: Bordal

content-loader
content-loader
content-loader