Gå til hoved-indhold
En skarp kniv kan ikke blot anvendes til at skære båden fri af garn, men bør altid indgå som en del af det øvrige sikkerhedsudstyr, eksempelvis hvis et tov akut må skæres over.Udstyr
En skarp kniv kan ikke blot anvendes til at skære båden fri af garn, men bør altid indgå som en del af det øvrige sikkerhedsudstyr, eksempelvis hvis et tov akut må skæres over.

Fjern selv garnet i skruen med simpel kniv

I flere tilfælde er det muligt at skære båden fri uden assistance fra redningstjenesten, hvis en skarp kniv er ombord. Motorbaadsnyt.dk viser tre varianter.

Af Sara Sulkjær |

Sejlere med garn i skruen er ikke et ukendt fænomen hos redningstjenesterne. Landet over må redningsmanskab ofte komme drivende sejlere, der ikke har mulighed for at bruge skruen grundet garn, til undsætning. 

Det var også tilfældet søndag, hvor en sejlbåd fik garn i skruen i Storebælt nær Kerteminde, som motorbaadsnyt.dk kunne berette om. Her måtte Dansk Søredningstjeneste sejle mod havaristen og skære båden fri.

Er man flere ombord, kan det dog være oplagt selv at hoppe over bord og skære garnet fri af skruen - i hvert fald i de varmere sommermåneder, og hvis det sikkerhedsmæssigt kan forsvares. Motorbaadsnyt.dk viser derfor tre knive, der kan hjælpe, hvis uheldet er ude: 

 

Dolk - 44,00 kr. 

Den helt billige model til sejleren, der gerne vil spare mest muligt. Dolken har skede i plast, mens selve bladet er i rustfrit stål. I alt måler kniven 10 cm. 

Køb dolken hos Nordjysk Marine Service her

----------

 

Foldekniv - 249,00 kr. 

Kniv fra Gill med sikkerhedslukning i rustfrit stål og med titanium coating. Blot én hånd er nødvendig for at åbne kniven, hvilket kan vise sig meget nyttigt, når garnet skal fjernes under båden. 

Se mere om Gill-kniven hos Palby Marine her.

----------

 

Offshore kniv - 379,95 kr. 

Under selv barske forhold kan denne offshore kniv anvendes. Kniven kommer da også fra det anerkendte, franske mærke Wichard, der er garant for slidstærke produkter. 

Se mere hos awn24 her

content-loader
content-loader
content-loader