Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Charterbåde på Tortola i British Virgin Island er her i voldsom krise.

Irma-orkan går amok i Caribien - middelvind på 69 m/sek.

I det meste af Caribien kæmper myndighederne for at sende nødhjælp til de små øer, der er ramt af orkanen Irma. Her et foto fra Tortola i British Virgin Island, hvor sejlbåde er ramt.

Af Troels Lykke |

Orkanen Irma har passeret Puerto Rico, hvor knap en million mennesker ifølge The Guardian nu er uden strøm.

Strømsvigtet ventes, ifølge borgmesteren i hovedstaden San Juan, Carmen Yulin Cruz, at vare helt op til et halvt år, skriver dr.dk

- Elektricitetsinfrastrukturen er meget, meget sårbar, siger hun til avisen.

Mest kraftige orkaner i Atlanterhavet

Irma er en af de kraftigste orkaner, der nogensinde er blevet målt i Atlanterhavet, skriver dr.dk. Læs om middelvind på 69 m/sek.

Orkanen byggede sig op til at være kategori 5-orkan - den højest mulige kategori - og har ikke tabt betydeligt styrke, efter den ramte flere caribiske øer. Nogle steder er der målt vindstød op til 300 kilometer i timen.

Den 59-årige sygeplejerske Pauline Jackson fra Florida er på besøg i Puerto Rico, og hun forsøgte at få en flybillet hjem, før orkanen ramte, men alle flyafgange var udsolgt eller aflyst.

Se her hvor Tortola ligger

 

Ingen danskere når top ti-finalesejladser ved EM i Starbåd

Danskerne kæmper om æren og de 100.000 usd, der er på højkant ved EM i Starbåd på Gardasøen. Bedste danskere er Jørgen Schønherr og Jan Eli fra Køge Sejlklub. De er nummer 24 blandt de 94 Starbåde. Svenske Fredrik Lööf knækker masten. Se live fra kl. 13.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites