Gå til hoved-indhold
Ikke kun private både er smadrede efter orkanerne. 80 % af charterflåden i Caribien er blandt andet forsvundet efter orkanen Irma.Kort Nyt
Ikke kun private både er smadrede efter orkanerne. 80 % af charterflåden i Caribien er blandt andet forsvundet efter orkanen Irma.

Orkaner ødelægger 63.000 både i USA

Efterårets uvejr får store konsekvenser for bådejerne i USA. Mange tusinde ejere har mistet deres både til en samlet værdi af flere milliarder kroner.

Af Sara Sulkjær |

August og september 2017 er næppe måneder, der hos flere bådejere i USA vil vække minder om varme cruisingture til eksotiske laguner. 

I stedet har flere ejere med tunge armbevægelser måttet vinke farvel til deres båd. Hele 63.000 amerikanske lystbåde er således ødelagte efter orkanerne Irma og Harvey.

50.000 i Florida

Værst gik det ud over delstaten Florida. Da orkanen Irma i september gik i land i den sydlige stat, måtte 50.000 både lade livet. Både, der har en samlet værdi på over tre milliarder danske kroner. 

Også bådejerne i Texas fik en hård start på efteråret. 13.500 både med en værdi af knap én milliard danske kroner gik til under orkanen Harveys hærgen. 

Orkanen ramte da også land med vindstyrker på op mod 215 km/t, der ikke var målt højere i Texas siden 1961.

Langturssejlere støtter

Det var dog ikke blot sejlerne i Florida og Texas, der blev ramt af orkanerne. Ligeledes kom cruisere, der blandt andet opholdt sig omkring Barbados, i karambolage med Harvey og Irma.

Størst var konsekvenser dog for lokalbefolkningerne. På St. Martin er der sågar beretninger om, at op mod 95 % af øen er totalskadet og må bygges op på ny.

En gruppe langturssejlere er derfor gået sammen om at forfatte en bog til støtte for ofrene for orkanerne. Køb den her

Kilde: seilmagasinet.no

content-loader
content-loader
content-loader