Gå til hoved-indhold
VM-holdet i Thailand: Fra venstre: Malthe Ebdrup, Anders Vesterholm-Lavesen, Helena Wolff og Jens-Christian Dehn-Toftehøj alle fra KDY. Længst til højre er Emil Christensen fra Egå Sejlklub.Kapsejlads
VM-holdet i Thailand: Fra venstre: Malthe Ebdrup, Anders Vesterholm-Lavesen, Helena Wolff og Jens-Christian Dehn-Toftehøj alle fra KDY. Længst til højre er Emil Christensen fra Egå Sejlklub.

KDY’s ungdomssejlere på vej mod NM, EM og VM

Ikke mindre end 11 KDY-sejlere drager mod de internationale mesterskaber for at forsvare de danske farver. Enkelt Egå-sejler er også på VM-holdet.

 

Af Troels Lykke |

Faktisk havde hele 14 sejlere kvalificeret sig, men forskellige omstændigheder har gjort at 3 bliver hjemme.

Med hele 6 KDY’ere i top 10 i Danmark har de unge sejlere gjort det rigtig godt og det skyldes ikke mindst et rigtig godt træningsmiljø i Rungsted, hvor der til hver træning er over 20 A-sejlere på vandet.

Det fortæller leder i KDY, Anne-Marie Mohr til bådpressen.

Når gruppen bliver så stor er sejlerne med til at udvikle hinanden og sammen med de 2 tilknyttede trænere får en ganske almindelig aftentræning stor værdi i forhold til hvordan man gebærder sig i konkurrencesituationer. 

Den store gruppe af sejlere giver samtidigt mulighed for at trænerne kan dele dem op i mindre grupper, så der kan fokuseres på specifikke færdigheder og sejlerne dermed får god sparring til hvordan de kan rykke sig både teknisk og mentalt.

Inden for optimistklassen er det ikke alle der må stille op til de Internationale mesterskaber.

Hvert land får tildelt en fast antal pladser og sejlerne får tildelt pladserne ud fra en rangliste der er basseret på 3 stævner der afvikles i foråret. I år har 85 sejlere deltaget i ranglistestævnerne og de bedste 5 sejlere kommer til VM, de næste 7 kommer til EM og så kommer der yderligere 20 drenge og 20 piger til NM. 

VM i Thailand

I år er 4 ud af de 5 danske deltagere til VM fra KDY. De unge sejlere har virkeligt gjort en god figur og sejlet super flot hele forårssæsonen.

Kendetegnet for sejlerne er at de har lagt rigtig mange timer på vandet så Malthe Ebdrup, Anders Vesterholm-Lavesen, Jens-Christian Dehn-Toftehøj og Helena Wolff er helt klar til at gøre en god figur når de den 11. juli starter stævnet i Thailand.

Stævnet varer 10 dage og med en træner og en holdleder med til at tage sig af de 5 danske sejlere skal det nok blive en oplevelse for livet.

EM i Bulgarien

Også til EM er KDY godt repræsenteret. 7 sejlere sendes afsted for at repræsentere Danmark og de 3 af dem er fra KDY.

Også her er sejlerne Valdemar Bredtoft, Magnus Overbeck og Laura Kjær super velforberedte når starten på stævnet går den 30. juli.

De har trænet seriøst hele foråret og træningsiveren blev godt belønnet med udtagelsen til EM.

8 dage skal sejlerne kæmpe om podiepladserne og det bliver meget spændende at følge de unge mennesker i aktion.

Også her holdes der styr på tropperne af en holdleder og en træner og så er der flere af sejlernes familier der benytter muligheden for at holde ferie samme sted.

NM i Estland

Junior Nordisk Mesterskab afholdes i år i Estland. Fra den 24. til 29. juli er 40 unge danske sejlere sammen til Pärnu og da sejlerne er i den yngre ende har de fleste deres familier og søskende med.

Det er her de unge lærer at begå sig i større internationale stævner og med danske sejlere på helt ned til 11 års alderen,  får de mange oplevelser med sig som de kan gøre brug af senere hen.

Ikke mindst den sociale del af dette stævne er noget sejlerne og deres familier ser frem til og nyder at sejlsporten styrer hvor familiens sommerferie afholdes.

Fra KDY er det August Bredtoft, Jens Vesterholm-Lavesen, Johan Ødum og Johan Hendriksen der skal forsvare de danske farver, sejlere på mellem 11 og 13 år der alle elsker sejlsporten og alle de oplevelser den bringer. Vi glæder os rigtig meget til at følge de unge sejlere.
content-loader
content-loader
content-loader