Gå til hoved-indhold
Emil Christensen er næsten 1,80 meter høj og dermed i princippet vejer for meget til at sejle i let vejr, som prægede de to første rangliste-stævner. Her er han i Kerteminde i Pinsen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Emil Christensen er næsten 1,80 meter høj og dermed i princippet vejer for meget til at sejle i let vejr, som prægede de to første rangliste-stævner. Her er han i Kerteminde i Pinsen. Foto: Troels Lykke

Krav fra Laser-træner gav Egå-succes hos Opti-sejlere

11-årige Magnus Heegaard med nedsat lungekapacitet og 14-årige Emil Christensen sluttede henholdvis et og to i Optimistjolle-klassens VM-rangliste, efter finale i Kerteminde.

Af Troels Lykke |

Verdens mest udbredte ungdomsjolle, Optimistjollen, er svær at komme til tops i herhjemme. Men nu lykkedes det to Egå-sejlere at toppe i en klasse, der de senere år ellers har været domineret af Øresunds-sejlere fra Kongelig Dansk Yachtklub.

Det skriver Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk.

De dygtige jyske sejlere er 11-årige Magnus Heegaard og 14-årige Emil Christensen, der efter tre stævner i Danmark sluttede henholdvis nummer et og to i Optimistjolle-klassens rangliste, efter finale i Kerteminde i Pinsen.

Resultatet er bemærkelsesværdigt da Magnus Heegaard har nedsat lungekapaciteten med 75 procent, mens Emil Christensen er feltets højeste på næsten 1,80 og dermed i princippet vejer for meget til at sejle i let vejr, som har præget de to første rangliste-stævner. 

Ny træner med krav

En af de måske største årsager til succesen skal findes i den 21-årige træner Christian Rost fra Egå Sejlklub.

Han er blandt landets pt. bedste Laser-sejlere, og er rundet af den benhårde olympiske klasse. Sidste år begyndte han for alvor at stille store krav til de tolv bedste Optimistjolle-sejlere i klubben, nord for Aarhus.

- Jeg sagde at jeg troede på, at vi kunne få en sejler udtaget til VM, men det var der ingen der troede på, men nu har vi fået to udtaget. Vi har sprængt en barriere, desværre kan Magnus (Heegaard) ikke deltage ved VM i Thailand, da han ikke må flyve på grund af lungerne, men det vidste han godt før vi sejlede udtagelsen, men i stedet skal han til EM i Bulgarien, hvor han skal køre ned i juli. Det er helt fantastisk det Magnus har præsteret, men han er blevet fysisk stærkere, selvom det har været svært for ham at sejle i meget luft eller regnvejr, forklarer Christian Rost, der har arbejdet for at sejlerne er blevet mere selvstændige.

Selvstændige sejlere

- Vi har i år øget træningsmængden så vi træner tre gange om ugen og så har vi sejlet flere stævner end sidste år. Det har betydet, at sejlerne er gjort teknisk og taktisk dygtigere, men sejlerne er også gjort mere selvstændige. De har vist at de har kunnet tage mod meget teori og omsætte det. Jeg har ladet dem bestemme strategi selv og de har lært af deres fejl, forklarer Christian Rost til Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk.

Om Emil Christensen, der skal til VM, lyder det fra træneren.

- Han er helt vildt dygtig, han har sejlet med lav risiko og har præsteret mange placeringer i top 10 og så har han modbevist, at man faktisk godt kan sejle hurtigt i let vejr, selvom man er tung. 

Egå-sejlerne står til højre. Til venstre ses KDY-sejlerne, herunder den danske mester Malthe Ebdrup, der tog bronze i ranglisten. Foto: Egå Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader