Gå til hoved-indhold
Viggo Jacobsens søn Ole overrækker diplom og check til Nicklas Holt, mens Jonas Warrer ser til. Foto: Michael Bach AaskKort Nyt
Viggo Jacobsens søn Ole overrækker diplom og check til Nicklas Holt, mens Jonas Warrer ser til. Foto: Michael Bach Aask

11-årig sejler hædres med Viggos Legat

Den dygtige og meget ihærdige Optimistjollesejler, Nicklas Harboe Holt, fra Egå Sejlklub snupper flot pris. Hver uge kører han 400 km. for at komme til træning.

Af Sara Sulkjær |

Meget træning, hjælpsomhed og godt humør sikrede Nicklas Harboe Holt en fornem pris. I dag, 4. marts, blev Viggos Legat tildelt den kun 11-årige sejler. 

Legatets bestyrelse lægger i deres tildeling vægt på, at Nicklas er en dygtig og usædvanligihærdig Optimistjollesejler. Og så kører han knap 400 km. om ugen for at komme til træning. 

Nicklas bor nemlig i Herning, men sejler i Egå Sejlklub to gange om ugen. 

Kæmpede med bølgerne 

Sejleren begyndte i Optimistjollen i Sunds Sejlklub, men søen blev hurtigt for lille for den talentfulde unge sejler, der efter en vintertræningslejr i 2015 valgte at sejle videre i Egå Sejlklub. 

- Selvom Nicklas i begyndelsen kæmpede lidt med bølgerne og mod søsygen på Aarhus Bugten, holdt han ved. Og han rykkede hurtigt gennem både C- og B-rækken i Optimistjollen, fortæller Kenneth Schmidt, formand for optimistjolleafdelingen i Egå Sejlklub, i en pressemeddelelse. 

- I klubben og på vandet er Nicklas en god og afholdt kammerat. Han er altid hjælpsom og i godt humør – også på en kold vintertræningsdag. Interessen for sejlsport er så smittende, at Nicklas’ otteårige søster nu også sejler Optimistjolle i Egå, forklarer han videre. 

Vil til NM i Estland

Udover de to ugentlige træningsdage med klubkammeraterne i Egå, er Nicklas også en flittig deltager i stævner rundt omkring i Danmark. 

I 2016 deltog Nicklas således i samtlige ranglistestævner. Dette er også planen for 2017. Nicklas’ store drøm er at deltage i Nordisk Mesterskab i Estland i sommerferien 2017. 

Sammen med æren følger 10.000 kr. fra Viggos Legat, som et konkret bidrag til Nicklas’ udvikling som sejler. 

Om Viggos Legat 

Da Viggo Jakobsen (også kendt som Mr. Optimist) fyldte 100 år, blev dagen fejret med indstiftelsen af »Viggos Legat til dygtige Optimistsejlere og til Optimistsejlads i Aarhus« på initiativ af Dansk Sejlunion og Aarhus Sejlklub

Formålet er at yde et kontant tilskud til udvikling af unge Optimistjollesejlere, der sejler i Aarhus Kommune. Der lægges vægt på at legat modtagerne er dygtige i ordets egentlige forstand: ihærdighed, engagement, vedholdenhed, talent, kammeratskab er kodeordene for tildelingen. 

Legatet er finansieret af en indsamling som blev igangsat på Viggo Jakobsen 100 års fødselsdag. 

Efter prisuddelingen blev Nicklas Holt inviteres på vandet i en M32. Foto: Michael Bach Aask

content-loader
content-loader
content-loader