Gå til hoved-indhold
Sidste års 203 deltagere er rundet ved årets klubkonference, hvor 210 i øjeblikket har meldt deres ankomst. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk SejlunionSejlklubber
Sidste års 203 deltagere er rundet ved årets klubkonference, hvor 210 i øjeblikket har meldt deres ankomst. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

Kø til sejlerskolerne får flere på klubkonferencen

Klubbernes sejlerskoler er blevet populære. Det har skabt ny energi hos klubmedlemmerne, der jagter inspiration og ny viden på DS-klubkonferencen i Vingsted 17.-18. november. Over 200 er tilmeldt.

Af Sara Sulkjær |

Danskere i alle aldre sætter i øjeblikket kurs mod landets sejlklubber. En tilstrømning, der udmønter sig i ventelister til landets sejlerskoler, og som har givet et boost til flere ungdomsafdelinger. 

Det er dog ikke kun klubbernes medlemsliste, der forlænges. Også for det engagerede klubmedlem får de nye ansigter på havnen stor betydning: 

- Det giver ekstra energi, og sejlklubberne bliver samtidig nysgerrige på, hvordan de kan gøre tingene endnu bedre. På klubkonferencen kan de lære nyt fra alle mulige eksperter og fra klubmedlemmer, der går og gør det samme som dem til hverdag, forklarer Leon Träger fra Dansk Sejlunion, der står bag konferencen, som i år har den synlige sejlklub som omdrejningspunkt.  

Sejlerens historie skal være skarp

Allerede fra konferencedørene åbnes fredag er der lagt op til vidensdeling blandt deltagerne, mens der senere på aftenen venter de fremmødte oplæg fra blandt andet to kommunikationseksperter. 

Den almindelige, aktive klubperson er her i fokus, når den personlige sejlerhistorie skal gøres skarpere. Med en god historie i baglommen er håbet, at potentielle sejlere drages tættere på et liv som bådejer. 

- Indholdet er super relevant og meget inspirerende. Det er dygtige folk, der er afsendere, og der er samtidig god tid til at snakke på kryds og tværs og drikke et glas vin, efter programmet er slut. Når det er sagt, kan man dog også fint møde op og være med fra om lørdagen, understreger Leon Träger overfor minbaad.dk. 

Thurø viser vejen

En lørdag, hvor hele fjorten forskellige oplæg er på programmet. Der venter derfor de 220 deltagere, som forventes at lægge vejen forbi Vingsted, et svært valg, når de hver blot kan udvælge tre oplæg. 

Her kan deltagerne blandt andet lade sig inspirere af en flok Thurø-sejlere, der hver uge har formået at lokke 50 kvinder på vandet, ligesom også 30 studerende er blevet en del af konceptet ’Sejl og studer’. 

- De gør noget, som man kan gøre hvor som helst, og de har gjort det i mange år. Det er en simpel måde, de gør det på, men det virker super godt, forklarer Leon Träger uden at løfte sløret for, hvilke metoder sejlklubben i Thurø nøjagtigt har taget i brug for at lokke de mange lokale i klubbådene. 

Samtidig kan deltagerne eksempelvis få finpudset Facebook-kompetencerne, når Jakob Lind Tolborg giver fif og insider-viden om Facebooksiderne, der er nemme at oprette, men svære at anvende optimalt. 

Stadig mulighed for tilmelding

Den nye viden og de mange erfaringer, der summer på tværs af lokalerne i Vingsted fra den 17.-18. november, vil desuden suppleres af en oplagt mulighed for netwerking med de øvrige deltagere fra hele landet. 

Er du blandt de klubmedlemmer, der endnu ikke har fået sendt en tilmeldingsblanket i retning af sejlunionen, er det endnu muligt at få føjet sit navn til deltagerlisten. 

Ønsker du at deltage både fredag og lørdag, altså med overnatning, skal du blot kontakte Annette Borup fra Dansk Sejlunion på 88 20 70 06. Foretrækkes i stedet en éndagsudflugt til konferencen kan tilmeldingen foretages her

Der bliver rig mulighed for at udveksle erfaringer med de øvrige deltagere på konferencen. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader