Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Deltagerne får ikke mulighed for at mødes fysisk på årets Klubkonference. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

Årets Klubkonference bliver digital og afvikles over to hverdagsaftener

Klubkonferencen, som Dansk Sejlunion står bag, bliver i bedste corona-stil afviklet online. Klubmedlemmer og unionen er sammen hver for sig onsdag den 11. og torsdag den 12. november, hvor særligt sejlklubbernes udfordringer under corona-pandemien samt de mange nye sejlere vil være i fokus.

Af Sara Sulkjær |

Dansk Sejlunions Klubkonference løber i år af stablen i et noget anderledes format. Vingsted Konferencecenter er skiftet ud med en digital mødeplatform, så unionen og medlemmer alligevel kan mødes sammen, hver for sig, trods corona, afstandskrav og forsamlingsforbud.

I år sætter Dansk Sejlunion netop fokus på de konsekvenser, pandemien har haft for klublivet, og hvilke løsninger, der har fungeret godt på trods. Det fortæller Dansk Sejlunions formand, Line Markert, i en pressemeddelelse:

– Med de nyeste stramninger in mente bliver udfordringerne ikke mindre de næste par måneder, og vi må nok også forlige os med, at coronaen fortsætter som blind passager i den kommende sejlsæson. Klubkonferencen er derfor en oplagt mulighed for at blive klogere på nye coronaegnede formater og lade sig inspirere af alt det, der fungerede ude i klubberne under pandemiens rasen. 

En udfordring at inkludere nye medlemmer

På den positive side betød rejseforbuddet, at mange nye sejlere kom på havet og fandt vej til klubberne.

Udfordringen i år har med andre ord ikke været at tiltrække nye medlemmer, men at inkludere sæsonens mange nye ansigter i klubfællesskabet. En række oplæg på årets Klubkonference bliver derfor dedikeret til netop denne problemstilling. Sejlerne kan blandt andre møde Maja Holm, adfærdskonsulent i Bevæg dig for livet, som ved alt om, hvordan man bedst inviterer nye medlemmer indenfor.

– Der er så mange spændende og relevante foredrag på programmet, og jeg håber meget, at vi ses bag skærmen. Klubkonferencen giver os en unik mulighed for at nørde igennem på klubudvikling med andre frivillige, så vi alle kan gå tilbage til vores klubber med fornyet inspiration og konkrete idéer, opfordrer Line Markert.

Alle oplæg optages

At konferencen i år bliver afviklet digitalt giver desuden helt nye muligheder for at lade alle oplæggene få et længere liv. Dansk Sejlunion optager således dem alle og vil gøre dem tilgængelige på sin hjemmeside efter konferencen. Har man ikke mulighed for at deltage under selve konferencen, er det derfor muligt at se eller gense de mange spændende oplæg efterfølgende. 

Da en digital konference naturligvis ikke er det samme som at mødes i Vingsted, har Dansk Sejlunion sammensat en lille fysisk konferencepakke, de sender ud med brev til de første 200 mødedeltagere, der registrerer sig til konferencen inden søndag den 8. november kl. 24.

Hvad der er i, er en overraskelse, men unionen lover, at det både bliver og smager godt.

Program

Oplæg - onsdag den 11. november

Kl. 18:30-19:30
Fælles velkomst og oplæg Ny i Sejlklubben.

Kl. 19:40-20:25
Modulopdelt Duelighedsundervisning
E-sejlsport - Hvordan kan virtuel sejlsport gøre en forskel for din klub?
Sportsbåde, der gør en forskel!

Kl. 20:35-21:20
Duelighedsundervisning online
Genvej til gode sejlere (og surfere)
WOW - et klubtilbud for en ny målgruppe 

Kl. 21:30-22:15
Diplomsejlerskole for kølbåde
Skab Youngsters-effekt i jeres klub
Skab værdi for klubbens medlemmer

Oplæg - torsdag den. 12. november

Kl. 18:30-19:30
Fælles velkomst og oplæg Sejlads, aktiviteter og klubliv med corona i 2021.

Kl. 19:40-20:25
Fundraising i en coronatid
Børne- og ungesejlads i en coronatid
Sejlere tager socialt ansvar på nye måder

Kl. 20:35-21:20
Kapsejlads med corona som blind passager
Rekruttering til bestyrelsen
Trænerrollen i talent-/elitemiljøet
E-sejlads i klubben - kom godt i gang! 

Kl. 21:30-22:15
Nyt om Regelbog og Kapsejladsledelse
Dansk Sejlunions Klududviklingspris 2021
Fysik, træning og joller i talent-/elitearbejdet

Se hele programmet her.

Om Klubkonferencen
Klubkonferencen er et tilbud til alle frivillige og aktive i sejlklubberne, dog særligt målrettet dem der tager en tørn som frivillige i klubbernes bestyrelser og udvalg. Over to aftener sættes klubliv, -aktiviteter og -udvikling under lup, så Sejlerdanmarks mange frivillige kan tage det bedste af det bedste med hjem til videreudvikling i egen klub.

Læs mere her og tilmeld dig konferencen her.

content-loader
content-loader
content-loader