Gå til hoved-indhold
Hvis ejeren sætter vandfaste mærkater på sit vandudstyr med kontaktinformationer, kan man ringe til ham, hvis en tom båd findes drivende på vandet. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Hvis ejeren sætter vandfaste mærkater på sit vandudstyr med kontaktinformationer, kan man ringe til ham, hvis en tom båd findes drivende på vandet. Foto: Troels Lykke

Mærkater skal stoppe unødige eftersøgninger

Søsportens Sikkerhedsråd anbefaler mærkater med kontaktinformationer, for at spare ressourcer til unødige eftersøgninger.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Det helt store beredskab bliver ofte sendt i aktion, når en jolle flyder rundt på vandet. Redningshelikoptere og redningsbåde bliver sat i aktion, selvom der dog ikke var tale om personer i havsnød.

Nu bliver Operation Sømærkning sat igang.

Ikke én episode

Denne episode er bare én af flere eksempler på, at det helt store beredskab aktiveres, fordi herreløse både, joller, kajakker og lignende flyder rundt på vandet.

Søsportens Sikkerhedsråd oplyser, at Værnsfælles Forsvarskommando (det tidligere Søværnets Operative Kommando) har over 70 aktioner om året, hvor man ikke kan konstatere en søulykke.

Dermed ikke sagt, at folk skal lade være med at slå alarm, hvis der er risiko for, at en person er i havsnød. Men der er mulighed for at spare på ressourcerne til store eftersøgninger på en simpel måde.

Operation Sømærkning

Specialkonsulent Sten Emborg siger:

- Hvis ejeren sætter vandfaste mærkater på sit vandudstyr med kontaktinformationer, kan man ringe til ham, hvis en tom båd findes drivende på vandet. På den måde kan ejeren hurtigt hjælpe med at bekræfte at der ikke er sket en ulykke, hvor personer skal eftersøges, fortæller Sten Emborg til nordjyske.dk.

Det er TrygFonden og Værnsfælles Forsvarskommando som står bag Operation Sømærkning. Mærket kan bestilles her.

Ungdomsindsats udløser Klubudviklingspris til Snekkersten Skotterup Sejlklub

Snekkersten Skotterup Sejlklub modtager Dansk Sejlunions Klubudvikingspris 2019. På få år har klubben skabt et fantastisk sejlermiljø for børn og unge, hvor tæt samarbejde med naboklubber og kommune er vigtige elementer. 

 

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites