Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Catch and Lift Rescue løfter mand automatisk om bord

Hvis du sejler en knob, vil personen automatisk blive halet hen til båden og op i den. Et søanker spiller en hovedrolle.

Af Troels Lykke |

Catch and Lift Rescue System er en smart måde at hive en gast op i en sejlbåden.

Redningen foregår i fire step. Først hænges en talje op på det yderste vant.

Derefter smides en redningsbælte ud til personen, som skal tage bæltet omkring sig eller blot sætte en krog i den oppustelige vest.

Tredje skridt er, at skipperen på båden smider et søanker i vandet. Søankeret folder sig ud, og derefter er redningen i gang, når rorsmanden som fjerde step gasser langsomt op med en til to knob, hvorefter gasten automatisk trækkes hen til båden og bliver trukket op på siden af båden uden overhovedet at bruge kræfter.

Catch and Lift Rescue System koster 4.289,95 kroner. Se mere om produktet på det danske AWN-site i Danmark, der har dansk afdeling i Ballerup.

 

Et søanker kan løfte en mand op, hvis båden sejler langsomt afsted.

Vegvisir Race er ikke en del af årets Dansk 2Star-serie

Dansk 2Star har fjernet den udfordrende kapsejlads fra 2019-programmet. Manglende opbakning fra sejlerne og et vanskeligt målerarbejde har ført til beslutningen, som ærgrer Morten Brandt, stævneleder i Vegvisir Race.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Designer Stefan Qviberg nåede ikke at få hyldest for Arcona 435

I november døde den dybt respekterede Arcona-designer Stefan Qviberg i en alder af 69 år. Han nåede derfor ikke at opleve, at Arcona 435 fik prisen European Yacht of the Year 2019. Vi taler her med mr. Arcona, Torgny Jansson, der forklarer, hvad man nu gør med båddesignet fremover.

Links til andre sites