Gå til hoved-indhold
Årets rangliste viser at 28 sejlere er fra Fyn, 32 fra Jylland og 54 sejlere fra Sjælland. Foto: Anders LundKapsejlads
Foto er taget af baneleder Anders Lund. Årets rangliste viser, at 28 sejlere er fra Fyn, 32 fra Jylland og 54 sejlere fra Sjælland. Foto: Anders Lund

Anders Andersen vinder OK-stævne i Svendborg i hård vind

Svend Erik Molbech og Jesper Bendix fulgte lige efter. Vinderen fra Horsens, Anders Andersen, vinder også klassens rangliste. Der var pust op til 15 m/sek., hvilket sendte flere OK-joller i havn.

Af Thomas Kvist |

Anders Andersen, den nordiske mester fra Horsens, vinder OK-jollernes sidste officielle stævne i 2017 med en afstand på 1 point til nr. 2 Svend Erik Molbech.

Jesper Bendix fra Middelfart sikrede sig stævnets bronze på en dag, hvor kun 22 joller (ud af 44 tilmeldte) stillede til start.

Sejladserne i Svendborg Sund bød på strøm, færger, drivende tang og en middelvind på 10 m/s. Den nyligt kårede nordiske mester (Anders Andersen, Horsens) blev ved samme lejlighed også kåret som årets ranglistevinder.

Efteråret – fra sin ”friske” side

Som afslutning på en meget imponerende sæson, hvor sejlerne har haft mulighed for at deltage i DM, NM og EM i hjemlige danske farvande, var der lagt op til et brag af en afslutning på sæson 2017 i Svendborg.

Og, med efterårets ankomst over det ganske land, var det en flok forventningsfulde sejlere, der kunne se frem til en sæsonafslutning i fuld “hængeluft”.

DMI havde varslet +9 m/s i middelvind, så det lignede bestemt en dag med rigelig anvendelse af hængestropperne.

2 gode sejladser og vindpust op til 14 m/s

Da første sejlads blev skudt i gang, i farvandet umiddelbart ud for sejlklubben, var der 22 joller klar på linjen.

Der var varslet tre kapsejladser, med to traditionelle 3-kant-baner, mens den tredje (og sidste) sejlads skulle afvikles som en distancesejlads, der ville blive præmieret med ”dobbelt points”.

Stævneledelsen havde dog fra morgenstunden meldt ud, at den ringe sigtbarhed kombineret med høje vindstyrker, gjorde det uforsvarligt med en distancesejlads. Dagens program var derfor konverteret til traditionel kapsejlads - på trekantbane.  

Første sejlads blev startet i middelvind på 10 m/s uden tyvstarter, og blev vundet af Anders Andersen, mens Ask Askholm tog andenpladsen. Svend Erik Molbech (Nykøbing) blev 3’er.

14-15 m/sek.

I den efterfølgende sejlads blev feltet stærkt reduceret – måske i takt med at "hænge-benene” blev mere og mere trætte, mens vinden ubarmhjertigt blev ved med at tage til.

Der var meldinger ude fra banen, der lød på 14-15 m/s i stødene. Den kraftige vind forhindrede dog ikke en ihærdig flok af 14 bravt kæmpende ”vikinger”, der trodsede elementerne og fuldførte begge  sejladser.

Flid betaler sig, og de tre øverste på resultatlisten var naturligvis at finde i flokken af ”vikinger”. Stævnet blev således sikkert vundet af Anders Andersen, mens Svend Erik Molbech og Jesper Bendix kom på hhv. sølv- og bronzepladserne.

Ranglisten er på plads

Som det altid hører sig til i OK-klassen, benyttes årets sidste stævne til at kåre den samlede ranglistevinder.

Og med en meget sikker førsteplads kunne Jesper Strandberg (OK-jolleklubbens formand) lykønske Anders Andersen (Horsens Sejlklub) med den samlede sejr.

Ranglisten konstrueres ud fra resultater fra forskellige stævner over året, og der prioriteres en lige fordeling mellem 1-dags stævner, 2-dags stævner samt større og  udenlandske stævner.

Det kræver derfor en god performance over mange stævner at placere sig øverst på ranglisten. Et stort tillykke til Anders Andersen med den flotte præstation.

En flot afslutning på en formidabel sæson

OK-klassen er en støt voksende jolleklasse, og der er kommet mange flere sejlere fra klubber, som blomstrer op rundt omkring i landet. Årets rangliste viser således, at 28 sejlere fra Fyn, 32 fra Jylland og 54 sejlere fra Sjælland har deltaget i årets rangliste-stævner. 

I skrivende stund sidder alle sejlerne og nyder en velfortjent middag, som Svendborg Sund Sejlklub (SSS) har arrangeret i samarbejde med den lokale slagter.

Sejlerne blev lovet en festmiddag, og det har sejlklubbens mange frivillige afgjort leveret. Generelt har dagens stævne levet rigtig fint op til den fornemme sæson, som med afslutning af dagens sidste sejlads nu er blevet placeret i vinter-garagen. 

På vegne af hele OK-klassen skal der lyde en kæmpe tak til Dansk OK-jolleklub samt til alle de klubber, sejlere og frivillige, der har været med til endnu en gang at gøre OK-klassen til en fabelagtig dejlig klasse at sejle i! - og så må det egentlig godt blive forår igen, skriver Thomas Kvist fra Herslev Strand Sejlklub.

Jesper Bendix på 53 år blev nummer tre i Svendborg. Foto: Troels Lykke

Stævnesite

content-loader
content-loader
content-loader