Gå til hoved-indhold
Lars Johan sejler meget systematisk, selv når han forlader havnen. Foto: Anders LundKapsejlads
Lars Johan sejler meget systematisk, selv når han forlader havnen. Foto: Anders Lund

OK-EM: Nordmand sejler sidst til banen og er først i havn

Lars Johan Brodtkorb sejler fra havnen kun en halv time før starten går, men han kommer altid først hjem, sammen med den anden unge brite Charlie Cumbley.

Af Troels Lykke |

Bo Petersen konsoliderede i dag sin bronzeplads, før der lørdag sejles finale i Faaborg, hvor 130 deltager. Ung norsk sejler stadig i front.

Det blæste fredag på Faaborg Fjord. Sejlerne måtte hænge godt ud over kanten, hvis de ville frem når de krydsede på banen med den kun fire meter lange OK-jolle. 

En af dem der gør det bedst er stadig den norske fysikstuderende og skrap skakspiller, der læser vinden og bølgerne helt fantastisk Og selvom han kun har sejlet i OK-jollen i lidt over en uge, fører den 22-årige sejler Lars Johan Brodkorb.

Sjovt nok er han den sidste der forlader havnen, men den første der kommer ind, mens mange af de 20-30-årige ældre sejlere kommer senere ind og trætte slæber deres kostbare OK-joller op. Både, der typisk koster 100.000 kroner. 

Men nu har 53-årige Bo Petersen har virkelig taget sig sammen. Han har erkendt at det er bronzepladsen han går efter og det ser fint ud efter han fredag sat satte en 2. og 4. plads ind.

Langt fra sikker dansk bronze

Bo Petersen, der i dag bor i Hellerup, men sejler for sin barndomsklub, Faaborg Sejlklub, har 21 strafpoint, mens nummer fire i feltet, svenske tidligere verdensmester Thomas Hansson-Mild, har 24 point. 

Lørdag deles det gigantiske 130 både felt op i guld- og sølv og intet er derfor afgjort i medaljestriden, men der skal mere end held til hvis det bliver det dansk guld, da nummer et og to kun har hhv. 8 og 10 strafpoint.

Derfor skød baneleder sejlads af

Baneleder Kim Elmegaard blev populær blandt de fleste efter han skød fredagens ellers planlagte sejlads af. Grunden til det forklarer han her.

- Vi satte fredagens 3. sejlads i gang, men så sprang vinden 40 grader, og vi var nødt til at opgive den og vi kunne ikke nå at rette banen fordi vinden blev ved med at dreje. Så opgav vi sejladsen og kaldte sejlerne tilbage og rettede banen ind til den nye vinddrejning, da det så skete og vi indledte en ny startprocedure drejede vinden yderligere fra kurs 230 til 290, siden friskede vinden og så opgav dagens tredje sejlads, lyder det fra 51-årige Kim Elmegaard fra Sakskøbing.

Finale klokken 10

Lørdag er der planlagt to sejladser og første start går klokken 10. En sejlads tager typisk en time. Stævneleder Jakob Frost lover god dækning med live-tv på land og internet.

- Vi vil fortælle hvad der foregår på vandet. Byens borgere, besøgende og sejlere kan via internettet følge sejladsen, forklarer Jakob Frost, der også er formand for Faaborg Sejlklub, der stiller med 75 hjælpere i stævnet.

content-loader
content-loader
content-loader