Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Billedet er taget fra luv startlinjemærke få sekunder før 5. start, og som man kan se måtte vi hale det finske flag efter starten. Begge syndere var tilbage og rette, fortæller baneleder Anders Lund. Foto: Anders Lund

OK-klassen: Succes for Green Sails og Strandberg OK-jolle

I et dages-stævnerne gik det godt for de danske producenter i weekenden. I Horsens vandt Ask Askholm nemlig, mens Bo Petersen tog sejr på Esrum Sø. Begge har Green Sails og Strandberg-jolle.

Af Troels Lykke |

På Horsens Fjord blev det til sejlads i let vind. Baneleder og fotograf Anders Lund fra Sydfyn forklarer fra Horsens.

- Fem sejladser i let til jævn fortrinsvis nordøstlig vind på Horsens Fjord, omend den tenderede til at svinge en smule rundt. 

Stævnet, med 23 OK-joller, blev vundet af Ask Askholm fra Svendborg Sunds Sejlklub. Ask sejlede med Green Sails, lige efter kom Green Sails-sejlmager Jørgen Holm på andenpladsen.

God weekend for Green og Strandberg-joller

En sejlmager, der kan være godt tilfreds i denne weekend.

For i Esrum sejlede 20 OK-joller stævne, hvor Bo Petersen, dansk mester i OK, vandt med to førstepladser. Han sejlede også med Green Sails fra Aabyhøj i Aarhus.  Nummer to i Esrum blev Jens Lauge.

Ask Askholm forklarer om stævnet i Horsens til minbaad.dk:

- Vi tog til Horsens i forhåbning om at der ville være lidt vind. Og de lokale fandt det sted i Danmark, hvor der var vind. Længere inde ventede de på vind. 

Ask vandt uden gode starter

Om sejren siger Svendborg-sejleren, der til dagligt er murermester.

- Jeg og andre var vist lidt i tivivl om hvem der vandt. Jeg havde ikke de gode starter, men havde lidt held med at finde nogle striber vind så det blev en jævn serie, jeg havde mit  4c Green Sejl på. Det var meget let at trimme i den tynde luft og der var god fart med min Strandberg-jolle.

Resultat på Esrum Sø (20 deltagere)

Resulat i Horsens (23 deltagere)

Arkivfoto med Ask Askholm fra Svendborg. Foto: Anders Lund

content-loader
content-loader
content-loader