minbaad.dk
lørdag 21. juli

EM-landsholdet i Opti: Katrine Isaksen Schmidt, Laura Caroline Kjær, Silje Cerup-Simonsen, Valdemar Hjernø Pedersen, Magnus Lundin Overbeck, Valdemar Peder Bredtoft og Magnus Heegaard. Træner Christian Rost står th.

Opti-EM i Bulgarien: Silje og Magnus bedste danskere

Ved optimist EM i Burgas i Bulgarien danskerne en bunke. Silje Cerup-Simonsen blev nr. 48 hos pigerne og Magnus Heegaard tog 31. plads hos drengene. Denne gang var der danskere i guldfeltet.

Kapsejlads | 09-08-2017 13:04 | Af  Troels Lykke

Det netop afholdte Europa Mesterskab for optimist er afholdt i Burgas, Bulgarien havde deltagelse af 7 danske sejlere, fortæller Opti-far Jesper Heegaard fra Egå Sejlklub i dag til minbaad.dk.

Han fortæller videre.

Betingelserne for dette års mesterskaber var perfekte på Sortehavet hvor sø brisen over middag slog igennem med 5-10 m/s og da temperaturen lå mellem 30-35 grader nød de danske sejlere vejret.

Danskerne ankom nogle dage før mesterskaberne for at vænne sig til vejr og vind, temperaturen og den lokale kost som ikke var som vi kender den i Danmark.

Gode værter i Bulgarien

Mesterskaberne forløb glimrende med de Bulgarske værter som sørgede for de 261 unge sejler talenter fra 43 nationer.

Danmarks udtagne sejlere bestod af: Katrine Isaksen Schmidt, Laura Caroline Kjær, Silje Cerup-Simonsen, Valdemar Hjernø Pedersen, Magnus Lundin Overbeck, Valdemar Peder Bredtoft og Magnus Heegaard.

De danske deltagere blev kyndigt trænet af Christian Rost og holdleder var Olivie Lyhning Nissen som sørgede for at sejlerne kunne tage hjem med en kæmpe sejler oplevelse. 

I år kom danske sejlere i guldfeltet

Virkelige dygtige sejlere fra nogle af de største sejler nationer i verden var samlet og således blev vores sejlere maksimalt udfordret og det blev desværre ikke i denne omgang til danske medaljer.

De danske sejlere gjorde trods manglende medaljer det super flot og Danmark fik i år både piger og dreng med i guld feltet. 

Danske placeringer:

Guldfelt piger: 

Nr. 48 Silje Cerup-Simonsen 

Nr. 54 Katrine Isaksen Schmidt

Sølvfelt piger:

Nr. 13 Laura Caroline Kjær

Guldfelt drenge:

Nr. 31 Magnus Heegaard

Sølvfelt drenge:

Nr. 13 Valdemar Peder Bredtoft

Nr. 20 Magnus Lundin Overbeck

Bronze felt:

Nr. 8 Valdemar Hjernø Pedersen

Det danske hold fik en masse god erfaring. 

Magnus Heegaard fra Egå var egentlig udtaget til VM, men på grund af nedsat lungekapacitet kunne han ikke flyve til VM i Thailand, men kunne køre i bil til -EM i Bulgarien. 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET