Gå til hoved-indhold
Malthe Ebdrup, den danske Opti-mester, havde et godt VM i Thailand.Kapsejlads
Malthe Ebdrup, den danske Opti-mester, havde et godt VM i Thailand. Fotos: Capizzano

Opti-VM: Malte Ebdrup på flot 20. plads

281 sejlere fra 62 lande deltog ved det største Opti-VM hidtil. KDY-sejler tog 20. plads i Pattaya, Thailand. Italienske Marco Gradoni løb overlegent med VM titlen.

Af Troels Lykke |

Danmarks fem bedste optimistjollesejlere har netop deltaget i VM i Thailand, og Malthe Ebdrup fra KDY, Rungsted, vender hjem med en flot 20. plads.

Det fortæller Vibeke Høgild fra KDY i denne artikel.

Det danske team med Egå-sejler Emil Christensen og fire sejlere fra KDY Rungsted, Anders Vesterholm-Lavesen, Jens-Christian Dehn-Toftehøj, Helena Wolff og Malthe Ebdrup, er hjemme efter et VM med masser af oplevelser i bagagen og altså også en flot pokal, som Malthe Ebdrup sejlede hjem med bl.a. en 1. plads på 3. dagen. Malthe blev samtidig 5. bedste europæer, og bedste skandinav.

Se resultatlisten

Anderledes strømforhold

Sejladsmæssigt bød farvandet ud for Pattaya på masser af udfordringer for de danske sejlere. Især bølge- og strømforholdene var helt anderledes end de danske med kraftig tidevand og stærk strøm, der skiftede dag for dag.

Samtidig var der dønninger og krappe bølger, som kombineret med let vind ikke gjorde det nemt for de største af de danske sejlere, der sammen med andre dygtige, europæiske sejlere måtte se sig overhalet af lettere sejlere.

Sejlerne var dagligt på vandet i 5-6 timer i ca. 30 graders varme, og de var bevæbnet med solcreme faktor 50 og mindst to liter vand per person.

Drak for at undgå dehydrering

Der var stor fokus på at drikke nok for at undgå dehydrering i den ubarmhjertige sol og varme uden chance for skygge på havet. ’Det hårdeste var at ligge på vandet og vente på vind i varmen’, udtaler Malthe Ebdrup da også efter stævnet.

Udover udfordringerne på vandet var det en stor oplevelse for sejlerne at deltage i dette års VM.

Marinesoldater hjalp ved stranden

Mesterskabet var utrolig godt planlagt, og der var tænkt på det hele lige fra god indkvartering og mad til sejlerne, velfungerende transport mellem sejlklub og hotel samt de tyve marinesoldater, der dagligt stod klar på stranden til at hjælpe sejlerne på vandet med deres joller.

De 281 sejlere fra 62 lande boede på samme hotel, så det var muligt at lære hinanden at kende og skabe venskaber for livet.

Det hele sluttede med en flot aften med præmieoverrækkelse, reception og et vaskeægte pool party, som nok vil gå over i historien i optimistkredse.

281 sejlere fra 62 lande

Der deltog 281 sejlere fra 62 lande, og arrangørerne oplyste at det er det største VM hidtil. Stævnet blev afviklet i samarbejde med Royal Varuna Yacht Club, Pattaya.

VM blev afviklet over 8 dage med både VM i holdsejlads og individuelt fra 13.-21. juli. Der blev i alt gennemført sejladser 9 af de planlagte 12, da vinden svigtede, efter monsunregn ramte Pattaya.

Paulsen og Bregendahl var hhv. træner og holdleder

Kasper Paulsen og Jeppe Bregendahl var henholdsvis træner og holdleder.

Anders, Jens-Christian og Malthe startede med at sejle optimistjolle som 8 årige i KDY og har ca. 5.000 træningstimer bag sig.

De danske sejlere havde størst fokus på de individuelle sejladser, da der i Danmark (endnu ikke) er stor tradition for holdsejlads. Teamet røg da også hurtigt ud af ’holdsejlads’ efter et ærefuldt forsøg og fik i stedet en tiltrængt hviledag.

Læs mere på 2017worlds.optiworld.org, ligesom alle sejladser kan ses på live tracking. På facebooksiden ses flot film, som dagligt blev lavet.

Det danske team med Egå-sejler Emil Christensen, tv., og fire sejlere fra KDY Rungsted, Anders Vesterholm-Lavesen, Jens-Christian Dehn-Toftehøj, Helena Wolff og Malthe Ebdrup.

Det danske hold i varme Thailand. Nu er holdet atter i Danmark.

Malthe Ebdrup fik præmie.

Glad italiener efter VM-guld.

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/S6w_d5F-9mE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader