Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Magnus Heegaard til Opti-VM med kun 20 procent lungekapacitet

Magnus Heegaard fra Egå Sejlklub lider af en sjælden lungesygdom og har kun omtrent 20 procent tilbage af sin lungekapacitet. For fem år siden havde han cirka 45 procent.

 

Af Troels Lykke |

Magnus Heegaaard fra Egå Sejlklub er 12 år gammel. Han har været lungesyg i over 10 af dem, og han kan ikke huske, hvordan det er at trække vejret ordentligt.

Ikke desto mindre deltager Egå-drengen efter sommerferien i VM i Optimistjolle på lige vilkår med de øvrige deltagere.

Verdensmesterskabet holdes på Cypern, og Magnus kan deltage, fordi han har kvalificeret sig - og fordi Aarhus Universitetshospital har givet tommelfingeren op efter en lang række prøver.

20 procent tilbage

Magnus Heegaard lider af en sjælden lungesygdom og har kun omtrent 20 procent tilbage af sin lungekapacitet. For fem år siden havde han cirka 45 procent.

Han får medicin hver morgen og aften og går kun i skole fra 8 til 12.

- Jeg går hjem fra skole før de andre for at slappe af, fordi jeg bruger for mange kræfter. Jeg kan ikke rigtig være med ude til frikvarter og lege eller spille fodbold. Det er lidt surt, at jeg ikke kan være med til alting, siger Magnus Heegaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs hele artiklen på TV2 Østjylland

Magnus er blevet testet flere gange, før Aarhus Universitetshospital gav ham lov til at flyve til Cypern og deltage i VM. Han blev også udtaget til VM i 2017, man da var det i Thailand, og han måtte ikke flyve, og luftfugtigheden var for høj i landet til sejleren. Privatfoto

content-loader
content-loader
content-loader