Gå til hoved-indhold
Flere unge sejlere finder i øjeblikket vej til L23-klassen. Foto: Ib KofoedKapsejlads
Flere unge sejlere finder i øjeblikket vej til L23-klassen. Foto: Ib Kofoed

Vejle vil være sejlerby - afholder DM for Express og L23

Sejlerdanmark skal få øjnene op for Vejle Fjord og den forholdsvis nye lystbådehavn. Danmarksmesterskabet for de to populære bådklasser er derfor ikke tilfældigt.

Af Sara Sulkjær |

Når Albin Express- og L23-sejlerne 18.-19. august mødes til DM bliver det i år med Sejlklubben Neptun Vejle som vært for mesterskabet. 

Stævnet er led i en promovering af Vejle som en fantastisk sejlerby med en dejlig fjord og en enestående, flot havn. Sejlklubben Neptun vil derfor sørge for, at rammerne og servicen er i top, når sejlerne ankommer til Vejle. 

- Det budskab vil vi gerne have udbredt til sejlere i hele landet, så vi i Vejle fremstår som en aktiv klub og med en dejlig havn, der er værd at besøge, forklarer stævneleder Palle Koch i en pressemeddelelse. 

Forberedelsen startede i vinters

Både Albin Express- og L23-klassen er blandt de få bådklasser, der endnu kan afvikle et gyldigt Danmarksmesterskab. For at kunne dette kræves minimum 15 både til start. Et krav, som begge bådklasser lever op til.

Det bliver da også et stort DM med omkring 40 både og 150 mand på startlinjen. Alt dette kræver naturligvis en del forberedelse og koordinering. Sejlklubben i Vejle har derfor gennem hele vinteren og foråret arbejdet seriøst på at skabe de bedste rammer for sejlerne.

Klubben er nu ved at være i mål med forberedelserne, hvor også flere velvillige sponsorer er i hus. De er med til at sikre, at præmiesiden ligeledes er på plads. 

- Uden sponsorernes velvilje ville det ikke være muligt at afholde et arrangement af denne størrelse, og samtidig levere et stævne udover det sædvanlige, understreger Palle Koch.

Banen er ikke fastlagt

Samtidig råder klubben over ildsjæle, der vil være med til at gøre en forskel, og dermed lægger en masse frivillig arbejdskraft under dette DM. 

- Uden deres medvirken ville vi ikke være i stand til at gennemføre så stort et arrangement. Under stævnet har vi op mod 80 frivillige i gang med at servicere alle sejlerne både til lands og på vandet, fortæller Palle Koch videre. 

Hvor sejladserne præcis vil blive afviklet afhænger i høj grad af vindretningen. Allerhelst ses sejladserne afviklet så langt inde på fjorden som muligt, men fjordens bredde har sine begrænsninger. 

Banelederen kan derfor blive nødsaget til at trække sejladserne længere ud på fjorden for derigennem at gøre banerne lange nok. 

Sejlere forklarer undervejs

I klubhuset på havnen vil der under stævnet være storskærm, hvor man kan følge sejladserne. Desuden vil bådenes placering kunne følges via tracking. 

Som noget nyt vil klubben ligeledes livestreame starterne for at give publikum på land en oplevelse af at være tilstede på vandet. Der vil være i den forbindelse være sejlere tilstede i klubben, der kan forklare, hvad der sker på banen.

Express-sejlerne er klar til at dyste om DM-titlen i Vejle. Foto: Anders Lund

content-loader
content-loader
content-loader