Gå til hoved-indhold
De 15 L23'ere sejlede DM i Vejle sammen med Albin Express. Foto: L23 KlubbenKapsejlads
De 15 L23'ere sejlede DM i Vejle sammen med Albin Express. Foto: L23 Klubben

L23 misser DM - går på grund og ødelægger ror

DM-feltet blev formindsket i L23-klassen, da båd måtte droppe stævnet efter uheld på sejlturen til Vejle. Alligevel var der spænding til det sidste, hvor Mike Rasmussen for 8. gang snuppede guldet.

Af Sara Sulkjær |

Med 17 tilmeldte både så det længe ud til, at weekendens DM i Vejle for L23’erne skulle blive med flere deltagere end i fjor. 

Det blev dog ikke tilfældet. En L23’er grundstødte på vejen til mesterskabet, og måtte med et ødelagt ror se chancen for DM-sejladserne passere forbi.

Dermed blev det kun til 15 deltagere, da hans følgesvend valgte at blive og hjælpe med at få den skadede båd bragt på land.

Fire både fik prik

Det skulle dog ikke forhindre dette års danmarksmesterskab i at blive ét af de mest spændende i mange år. Faktisk blev DM'et ikke afgjort før sidste sejlads. 

 Sofus Pedersen fra One sails sejlede på Tria og Jørgen Schönherr der styrede Dream Machine

Efter en lang første dag med fem sejladser, hvor fire forskellige både tog en førsteplads, var de tre podiepladser endnu helt åbne.

D15 Tria var på ni point, her var Sofus Pedersen fra OneSails om bord, mens topsejler i Drage, Jørgen Schönherr styrede D82 Dream Machine, havde ti point, mens D24 Tøsen med Mike Rasmussen var på ti point, inden de sidste og afgørende sejladser. 

Også D148 DoDo, som blev noteret for en prik i stævnet allerførste sejlads, fulgte godt med på 14 point. 

Fra 0 til 10 m/s

Det var derfor med stor spænding, at der blev rigget til på stævnets andendag, der dog startede med en udsættelse grundet udsigten til tordenbyger. 

Da bådene endelig kunne sendes på Vejle Fjord, var det til tre sejladser med vindstyrker fra 0 til 10 m/s. Udfordrende forhold, der viste at passe D24 Tøsen fremragende. 

Med en 1., 2. og 3. plads trak Tøsens erfarne besætning det længste strå. For 8. gang kunne Mike Rasmussen, Claus Rasmussen og Dorte Rasmussen defor løfte L23 Klubbens vandrepokal i triumf. 

DM top-3: 

1. D24 Tøsen, 16 point

2. D15 Tria, 19 point

3. D82 Dream Machine, 19 point

Se alle resultater fra DM-stævnet her

Besætningen på Tøsen med Mike Rasmussen th., kunne for 8. gang lade sig hylde som danmarksmestre. Foto: L23 Klubben

content-loader
content-loader
content-loader