Gå til hoved-indhold
Birger Monrad fra SKB modtager her godkendelsen fra Nicolas Brandt, DS. Foto: Dansk SejlunionSejlklubber
Birger Monrad fra SKB modtager her godkendelsen fra Nicolas Brandt, DS. Foto: Dansk Sejlunion

Sejlklubben Køge Bugt optrapper talentudvikling

Efter Yachtklubben Furesøen og Horsens Sejlklub har nu også Sejlklubben Køge Bugt indgået aftale med Dansk Sejlunion om udvikling af sportslige miljøer.

Af Sara Sulkjær |

Sejlklubben Køge Bugt (SKB) er nu som tredje klub i landet blevet en del af Dansk Sejlunions Sportklub-koncept. Et koncept, der handler om etablering af sportslige udviklingsmiljøer for unge sejlere i alderen 15-23 år. 

Aftalen mellem SKB og Dansk Sejlunion blev forleden præsenteret ved et møde, hvor SKB's formand, Birger Monrad, fik godkendelsen overdraget af Dansk Sejlunions klubkonsulent Nicolas Brandt Hansen. Det skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

Skruer op for bredde og talent

Klubbens ungdomsleder, Peter Toft, satte ord på aftalens betydning:

- Vi skruer i disse år op for både bredde og talentarbejdet i Sejlklubben Køge Bugt, og vi glæder os til at arbejde endnu mere med andre sejlklubber med henblik på at forbedre og udvikle ungdomsarbejdet inden for dansk sejlsport, sagde han. 

Ungdomslederen fremhævede her særligt indsatsen fra talenttræner, Philip Larsen, som et eksempel på klubbens ambitionsniveau:

- Philip har i en længere periode arbejdet med at opdyrke rammer for en Laserjolle-talentsatsning for ungdomssejlere. Han har også været aktiv på flere fronter sammen med Dansk Sejlunion - ved bl.a. at deltage i talentnetværk, i uge 42-lejren, og han har været i mentorlære hos Anne-Marie Rindoms træner (Piotr Wojewski, red.), sagde Peter Toft.

Unge kan udleve drømme

Processen med SKB's godkendelse som sportsklub har været undervejs gennem trekvart år. Tidligere har også Yachtklubben Furesøen og Horsens Sejlklub fået tilsvarende godkendelser.

I DS Talentstrategi 2016-20 er det anført som målsætning at nå op på 25 sportsklubber fordelt rundt i landet.

- Det er glædeligt og af stor betydning for Dansk Sejlunion, at Sejlklubben Køge Bugt nu er godkendt som sportsklub, sagde klubkonsulent i Dansk Sejlunion Nicolas Brandt Hansen og uddybede:

- Klubben udmærker sig ved at været åben for at benytte de indsatser, som den nye talentstrategi lægger op til, samtidig med at klubben har en sportslig ambition om at skabe et stærkt lokalt træningsmiljø, hvor unge kan udleve deres drømme, sagde han og tilføjede:

- Dansk Sejlunion bemærker, at Idræts og Fritidssekretariatet under Greve Kommune støtter positivt op om klubbens bredde og talentarbejde, hvilket gør det muligt at give sejlerne de bedste betingelser i en hverdag med meget sport.

Der er flere kommentarer fra Nicolas Brandt Hansen i nedenstående videoklip, som SKB optog i forbindelse med aftalens præsentation: 

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/YW0L94SN4Z8?ecver=2" width="600" height="423" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe>

content-loader
content-loader
content-loader