Gå til hoved-indhold
Anne Skovbølling fra DS og Bjarne Hansen, formand i Horsens Sejlklub. Foto: Dansk SejlunionSejlklubber
Anne Skovbølling fra DS og Bjarne Hansen, formand i Horsens Sejlklub. Foto: Dansk Sejlunion

Horsens Sejlklub i ny samarbejdsaftale med Dansk Sejlunion

Som den anden klub i landet har Horsens Sejlklub netop underskrevet en aftale om at skabe lokale sportslige udviklingsmiljøer til de unge sejlere.

Af Sara Sulkjær |

Først var det Yachtklubben Furesøen, og nu følger Horsens Sejlklub som den anden klub i landet, der har underskrevet en samarbejdsaftale med Dansk Sejlunion om at skabe sportslige udviklingsmiljøer.

Aftalen blev underskrevet forleden (2. april) ved et arrangement i Horsens Sejlklub, hvor Anne Skovbølling, som nyvalgt bestyrelsesmedlem, repræsenterede Dansk Sejlunion.

Mål: 25 sportsklubber i 2025

Baggrunden for aftalen udspringer af Dansk Sejlunions talentstrategi, hvor det er et erklæret mål at skabe et antal lokale udviklingsmiljøer rundt om i landet. 

Således kan de unge sejlere udvikle deres færdigheder i kompetente miljøer samtidig med, at de bor hjemme og tager en ungdomsuddannelse lokalt. 

Det er målet, at der i 2025 er 25 sejlklubber, som arbejder inden for konceptet ”klub med sportsligt udviklingsmiljø”, baseret på samarbejde mellem klubber og Dansk Sejlunion.

"Horsens er gået forrest"

I forbindelse med den nye aftale i Horsens holdt Anne Skovbølling en kort tale, hvor hun bl.a. sagde:  

"Horsens Sejlklub er de seneste år gået forrest i forhold til at skabe optimale betingelser for elitesejlere, som har taget medaljer ved internationale mesterskaber og ved OL. Det er ganske unikt."

"Disse elitesejlere var ikke nået langt, hvis klubben ikke havde skabt afsættet tilbage i børne- og ungdomsårene - et sejlerfællesskab med ugentlig træning, weekendture til kapsejladser, sommerlejre og vinteraktiviteter." 

"Horsens Kommune har været og er stadig en vigtig samarbejdspartner for sejlklubben. Kommunen er med til at sikre en balance mellem et travlt sportsliv og en hverdag med skole og familie. Horsens som elitekommune går forrest i forhold til at sikre et nutidigt tilbud, som skaber trivsel på kort og lang sigt."

"Det er en glæde, at Horsens Sejlklub vil indgå samarbejde med Dansk Sejlunion og andre klubber om at skabe de bedste rammer og betingelser for sportslig udvikling af unge sejlere," sagde Anne Skovbølling. 

Hun rettede en særlig tak til Klaus Schubert, Tina Winkler og klubformand Bjarne Hansen for at have banet vejen for Horsens Sejlklubs godkendelse som sportsligt udviklingsmiljø.

content-loader
content-loader
content-loader