Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Banner 41 med Steen Knapp.

Succes i Køge Bugts 30 sømil med jagtstart med 45 både

Hele 45 både gennemførte trods 8-13 sek./m., der udløste sprængte spilere og tovværk. Kapsejlads i Køge Bugt lever godt, forklarer Køge Sejlklub. Melges 24 vandt foran to H-både.

Af Troels Lykke |

Den traditionsrige sejlads, som afholdes af Køge sejlklub, var i år velbesøgt. 47 både havde meldt deres ankomst og 46 stillede til start.

Hele 45 både gennemførte trods den ret friske vind på 8-13 sek./m.  Der var både sprængte spiler og div. tovværk. Så der blev kæmpet.

Det var en skøn blanding af toptunede både, ny sejlere og både, der var underbemandede. Men alle havde en skøn dag på vandet, forklarer sejladschef Martin Ottesen fra Køge Sejlklub.

Melges 24 surede 10 sømil

Igen i år var de klassiske både med helt fremme H-båd, Drabant 38, Ylva og Banner 41 er kendt for at klare sig godt på Køge Bugt men ingen kunne stille noget op mod en Melges 24, der surfede de 10 mil fra bøjen ved Bøgeskoven til tudebøjen i Hvidover med 18-20 knob.

Ikke mange både kunne holde deres spiler oppe og mange valgte helt at undlade at sætte den. 

Varm suppe og kolde øl

Der var varm suppe og kolde mole øl til de trætte sejler i klubhuset efter sejladsen.

I Køge sejlklub tager cruise sejlerne alvorligt og de deltager på lige fod med kapsejlads bådene. Derfor var der hele to klasser i de såkaldte familie løb.

Der var bestemt lige så meget kamp om placeringerne i disse løb. Forhåbentlig kan det på sigt medvirke til at cruise bådene får lyst ti at sejle med på onsdags kapsejladser, slutter sejladschef Martin Ottesen.

Se resultat fra 30 Sømil Bugten Rundt

H-Båds-sejler Jesper Andersen fra Køge Sejlklub var blandt de første både, der startede, men en Melges 24 nåede at hente ham. - Vi havde en topfart på 12 knob, det var en virkelig god sejlads. Det er spændende med jagtstart hvor man kan blive indhentet, forklarer Jesper Andersen til minbaad.dk.

Sådan var banen med start og slut i Køge. Her en log fra H-båd med Jesper Andersen.

Resultatlisten her for 30 Sømil Bugten Rundt:

content-loader
content-loader
content-loader