Gå til hoved-indhold
En redningshelikopter bragte sejleren til Odense Universitetshospital, hvor han blev erklæret død. Billedet er fra en redningsøvelse. Foto: Anders FridbergKort Nyt
En redningshelikopter bragte sejleren til Odense Universitetshospital, hvor han blev erklæret død. Billedet er fra en redningsøvelse. Foto: Anders Fridberg

Omkommet tysk sejler bar ikke redningsvest

I hårdt vejr blev sejleren skyllet over bord og afgik senere ved døden. Den omkomne var samtidig den eneste ombord med sejlerfaring.

Af Sara Sulkjær |

En manglende redningsvest og hårdt vejr blev en yderst fatal kombination for den tyske sejler, der lørdag omkom i farvandet ud for Marstal, Ærø. 

Sejleren blev revet over bord af én af bølgerne, der slog ind på båden, hvorefter han tilbragte en time i vandet uden redningsvest: 

- Ud fra afhøringerne kan vi fastslå, at manden ikke har redningsvest på, da han falder i vandet, forklarer Erik Skov, politikommisær ved Fyns Politi, til Fyens Amts Avis. 

Gaster manglede erfaring

Den overboldfaldne var den eneste på båden med sejlerfaring. Dermed var det stort set umuligt for de øvrige tre personer ombord at iværksætte en MOB-manøvre, da manden faldt i vandet.

Den nødstedte blev derfor først fundet kl. 17.19 af en redningshelikopter, hvorefter han blev erklæret død kl. 18.20. 

Det er endnu uvist, hvorvidt det er nedkøling eller drukning, der er skyld i sejlerens død. 

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader