Gå til hoved-indhold
Den norske sejler købte sin Jeanneau i år 2000.Kort Nyt
Den norske sejler købte sin Jeanneau i år 2000.

Erfaren norsk langturssejler reddet i storm

Med skader på sejl og rig måtte en 67-årige nordmand udsende et nødsignal nær New Zealand. Mandens Jeanneau Sun Odyssey 39 driver stadig.

Af Sara Sulkjær |

En indtil videre syv år lang jordomsejling tog en brat afslutning for en erfaren nordmand, der siden 2010 har sejlet på langtur i sin Jeanneau Sun Odyssey 39 fra 1992. 

Under en storm blev skaderne på båden "Illanga" så omfattende, at manden måtte udsende et nødsignal.

Der var skader på sejl og rig. Et vindue var også knust og der var kommet vand ind den vej. Der havde også været brand i det elektriske anlæg, skriver seilmagasinet.no

Redningsaktion i fem meter bølger

140 sømil nordøst fra new zealandske Cape Brett lykkedes det et containerskib at komme i kontakt med manden, hvis position takket være gps-tracking ombord let kunne identificeres. 

Det var dog langt fra en let redningsaktion, der ventede besætningen. I fem meter høje bølger måtte mandskabet hænge i en stige ud over rælingen for derved at guide den nødstedte om bord. 

Hverken redningsmænd eller den uheldige nordmand blev ramt af alvorlige skader under aktionen. Sejlerens Jeanneau Sun Odyssey 39 flyder dog endnu rundt i farvandet omkring New Zealand. 

Kilde: seilmagasinet.no (se foto af redningen)

content-loader
content-loader
content-loader