Gå til hoved-indhold
Onsdag morgen så Appel og Fuiaba amfibiefartøjet USS Ashland fra den amerikanske flåde, og de vidste, at de var reddet.Kort Nyt
Onsdag morgen så Appel og Fuiaba amfibiefartøjet USS Ashland fra den amerikanske flåde, og de vidste, at de var reddet.

Amerikanske kvinder drev rundt i 150 dage og overlevede

To amerikanere og deres to hunde flød rundt på Stillehavet i 150 dage efter et motorhavari. Frysetørret mad, havregryn og vandrensning reddede dem.

 

Af Troels Lykke |

De to amerikanere Jennifer Appel og Tasha Fuiaba stævnede i foråret ud fra Hawaii med Tahiti som destination. Med om bord på båden havde de deres to hunde.

Men 30. maj blev bådens motor ødelagt under et uvejr. De to kvinder håbede dog, at de kunne nå land ved brug af sejl, rapporterer tv-kanalen CBS News.

Planen var at nå Tahiti efter nogle få uger på havet, fortæller B.dk.

Væk fra de store sejlruter

Efter to måneder på Stillehavet begyndte de at sende nødsignaler, men der var ingen fartøjer, som var tilstrækkeligt tæt på dem til at kunne opfange signalerne. De var kommet væk fra de store sejlruter.

De to kvinder overlevede, fordi de havde tilstrækkeligt med frysetørret mad, havregryn, pasta og udstyr til vandrensning.

Jennifer Appel og Tasha Fuiaba, der begge er fra Honolulu, sejlede langt forbi deres destination i Tahiti og kom hundredvis af sømil ud af kurs. De begyndte at udsende nødsignaler dagligt.

Opdaget af fiskefartøj

Tirsdag i denne uge blev de opdaget af et taiwanesisk fiskefartøj omkring 1500 kilometer sydøst for Japan.

Fiskefartøjet kontaktede kystvagten på den lille amerikanske ø Guam, som koordinerede en nødhjælpsindsats med japanske, taiwanesiske og amerikanske myndigheder.

Onsdag morgen så Appel og Fuiaba amfibiefartøjet USS Ashland fra den amerikanske flåde, og de vidste, at de var reddet.

Læs hele artiklen i Berlingske her

content-loader
content-loader
content-loader