Gå til hoved-indhold
De 28 Sescapes til Silverrudder 2017 bliver blandt de største Seascape-felter, der er set til et event til dato. Blandt andet stiller ni Seascape 27'ere til start. Foto: Troels LykkeKapsejlads
De 28 Sescapes til Silverrudder 2017 bliver blandt de største Seascape-felter, der er set til et event til dato. Blandt andet stiller ni Seascape 27'ere til start. Foto: Troels Lykke

Seascape-designer glæder sig som et lille barn til Silverrudder

Samuel Manuard, designeren bag Seascape, er for første gang på startlinjen ved verdens største singlehand-sejlads, der starter i Svendborg om otte dage. 28 Seascape-både er med.

Af Sara Sulkjær |

I 2016 sejlede 14 Seascape-ejere rundt om Fyn. Et antal, der i år er steget markant, når 28 Seascape-både vil være på startlinjen ved Silverrudder, verdens største singlehand-sejlads med 450 tilmeldte. 

Klassens nestor udfordrer køberne

Selvom Seascape har stolte traditioner ved sejladsen, bliver 2017 alligevel et særligt år for køberne af de populære sportsbåde. Her får de fartglade Seascape-ejere nemlig selskab af klassens nestor; sydfranske Samuel Manuard, der er designer af Seascape-bådene, og som for tiden regnes blandt de dygtigste Class40-designere.

Han er en erfaren skipper, der tidligere har gjort sig på både single- og doublehanded-banen. Det bliver derfor yderst interessant at se, hvordan designeren kommer til at navigere i de ofte lumske vind- og strømforhold, der hersker om Fyn.

Én ting er dog sikkert: Manuard glæder sig som et lille barn til den danske solosejlads, der arrangeres af Svendborg Amatør Sejlklub

Seascape-sejler: Ville ikke deltage igen

Én af de sejlere, der kommer i direkte konkurrence med Manuard, er Per Cederberg. Han skriver om sin første Silverrudder i en 18-fods Seascape i 2013: 

- I 2013 var vi fire tosser, som sejlede Silverrudder i vores Seascape 18. Det var på alle måder en fantastisk tur. Behagelig sensommer-medvindssejlads op i Storebælt, og kryds nord om Fyn i 5 m/s og fuldmåne. Under tiden virkelig bare skøn sejlads. 

- Men 36 timer er lang tid at sidde alene ved rorpinden og sejle koncentreret, og næste dag, da jeg blev spurgt, om jeg ville gøre det igen, var det ærlige svar nok et lille nej. 

- Men men; havet og eventyret drager - for det føles som et lille eventyr at sætte sig ned i de 18 fod og pege stævnen op i Storebælt og ikke vide, hvad der venter om hjørnet, andet end at natten er lang. 

Derfor bliver det atter med Per Cederberg på deltagerlisten, når Silverrudder skydes i gang fredag d. 22. september. Denne gang sejler han dog i en Seascape 24, mens designer Samuel Manuard hopper ombord i den lidt større Seascape 27. 

Se herunder film fra den slovenske Seascape 18 i 2013: 

 

content-loader
content-loader
content-loader