Gå til hoved-indhold
Seascape 14'eren kan størrelsesmæssigt sammenlignes med en 29'er, der dog har et større sejlareal. Grafik: SeascapeKort Nyt
Seascape 14'eren kan størrelsesmæssigt sammenlignes med en 29'er, der dog har et større sejlareal. Grafik: Seascape

Seascape 14 til single- og doublehanded

Det slovenske succesværft går nye veje. For første gang designer værftet en Seascape uden ballastkøl og med blot ét ror og negativ stævn.

Af Sara Sulkjær |

Moderne og lynhurtige sportsbåde har hidtil været Seascape-værftets kendetegn. Nu går slovenerne en størrelse ned, når de for første gang kaster sig over jollesejladsen med deres Seascape 14. 

En båd, der ikke skal være som alle andre, forklarer CEO Andraz Mihelin: 

- Vi ønskede at undgå de klassiske bådklasser (for det meste forældede og/eller svære at håndtere) og jollerne med flere anvendelsesmuligheder (ikke særlig sjove at sejle) og designede hende til at være sjov, simpel, praktisk og vigtigst af alt let at håndtere for fritids- og familiebesætninger, siger han i en pressemeddelelse. 

Alene eller sammen 

Jollen, som er uden ballastkøl og med ét ror, kan da også sejles både single- og doublehanded, hvor solosejlere og begyndere vil sætte pris på standardriggen. 

Samtidig kommer Seascape 14'eren, der som den første Seascape har en negativ stævn, med en tre-sejlsopsætning til den ambitiøse singlehandsejler og de mere erfarne doublehand-besætninger.

Med en vægt på under 70 kg er det desuden muligt at placere båden på bilens tag, således at den let kan anvendes på ferien eller kan køres til nye farvande. 

En vigtig mission

Målet med jollen er netop at nå ud til det brede publikum og ikke nødvendigvis til sejleren, der har gjort sig på havnen i et halvt århundrede:

- 14'eren har en simpel, men vigtig mission: At bringe sejladsen tilbage på listen over potientielle sportsaktiviteter for en moderne mand eller kvinde, forklarer Andraz Mihelin.

Seascape 14'eren får premiere på Boot i Düsseldorf til januar. 

Specifikationer:

LOA: 430 cm

Bredde: 170 cm

Skrogvægt: 67 kg

Storsejl: 8,5 m2

Jib: 3,5 m2

Gennaker: 13 m2

Se flere billeder af Seascape-jollen herunder: 

 

content-loader
content-loader
content-loader