Gå til hoved-indhold
VM sejlere: Emil Christensen, Egå, og KDYerne Helena Wolff, Anders Vesterholm-Lavesen, Jens-Christian Dehn-Toftehøj samt Malthe Ebdrup, er klar. Foto: EbdrupKapsejlads
VM sejlere: Emil Christensen, Egå, og KDYerne Helena Wolff, Anders Vesterholm-Lavesen, Jens-Christian Dehn-Toftehøj samt Malthe Ebdrup, er klar. Foto: Ebdrup

Opti-VM i Thailand med anderledes strøm og bølger

Landsholdet har nu været i Thailand en uge for at vænne sig til tidsforskellen, det varme og fugtige klima, og lære farvandet at kende. - Nu starter VM, fortæller Søren Ebdrup, Opti-far fra KDY.

Af Troels Lykke |

VM er nu officielt i gang efter en flot åbningsceremoni på græsplænen foran Royal Varuna Yacht Club.

De danske VM-sejlere Emil Christensen, Egå, og Helena Wolff, Anders Vesterholm-Lavesen, Jens-Christian Dehn-Toftehøj samt Malthe Ebdrup, alle KDY, er spændte og superklar til sejladserne, der starter torsdag den 13. Juli kl 12, lokal tid Thailand.

Sejlerne har været i Thailand en uges tid for at vænne sig til tidsforskellen, det varme og fugtige klima, lære farvandet at kende, hvor bølger og strøm er en del anderledes fra de danske forhold samt for at teste og trimme charterjollerne.

Det fortæller Søren Ebdrup til minbaad.dk.

Humør i top

Humøret og kammeratskabet er i topform hos sejlere og coaches, der også har oplevet monsunregn med bulder og brag, en buddhistisk ceremoni og lidt af stedets attraktioner, da vinden udeblev tirsdag. Generelt har her været let vind, så der krydses fingre for mere vind.

Torsdag, fredag og lørdag sejles der 'qualifications', hvorefter sejlerne inddeles i guld-, sølv-, bronze- og smaragdfelter.

Søndag og mandag afvikles holdsejlads, og endelig tirsdag til torsdag sejles der igen fleet sejlads i de respektive metalfelter, og den endelige VM vinder kåres torsdag den 20. Juli.

280 sejlere fra 62 nationer

Der deltager 280 sejlere fra 62 nationer, og dermed er dette års VM det største nogensinde ifølge arrangørerne.

De danske sejlere har Kasper Paulsen og Jeppe Bregendahl med som træner og holdleder - samt et par 'supporterfamilier'.

Sejladserne kan følges online via app'en Tractrac. Og på stævnesitet: her

Sejlerne har følgende sejlnumre: 

Anders - DEN 8580

Emil - DEN 8469

Helena - DEN 8581

JC - DEN 8557

Malthe - DEN 8583

Den danske mester Malthe Ebdrup sidder højst. Den højste sejler er Emil fra Egå. Han står til højre.

content-loader
content-loader
content-loader