Gå til hoved-indhold
Lystfiskeri

Fang storfisk i de norske fjorde

Blot 4 timer fra København, byder de utallige norske fjorde på et alsidigt og særdeles attraktiv fiskeri efter kapitalfisk !

Af Jan Kreuz |

Bland direkte rutefly med fantastiske fiskelokationer til havs og i vindbeskyttede fjorde - og tilsæt en stærk serviceminded mentalitet. Så har du essensen af underskønne Ålesund i Midt-Norge. Ålesund er kendt som The Adventure Capital of the Fjords og under denne brandingvending gemmer sig helt krystalklare og for os danskerne lidt ukendte kvaliteter.

Motorbaadsnyts fisketvillinger Per & Jan Kreuz har besøgt fiskedestinationen og beretter om turen.

Transporten dertil: Lettere bliver det ikke - SAS flyver direkte fra København på udvalgte dage og vælger du en afgang med mellemlanding i Oslo, sker dette uden stor ventetid ved mellemlandingen. Jonglerer du lidt med afgangene, kan en tur/retur laves for ca. 2.500. I Ålesund tages bussen fra lufthavnen og efter 15 minutter er du i midten af Ålesund, og kan her booke eet af de mange mindre hotelværelser.

Fiskeriet...  FRIT VALG PÅ ALLE HYLDER !!! vil du til havs, så kan det ske via booking af både mindre båd med guide eller hvis I er mange afsted, så een af de mindre kuttere. Den båd, som vi var ude med, var en Beason 630 med 200 heste på bagsmækken. 

Per Kreuz med en flot lubbe på imponerende 8,4kg. 

 

Vi var afsted i september og der var RIGELIGT med fisk, derudover er det velkendt at fiskeriet i Borgundfjorden i marts/april er helt vanvittigt - fjorden er fyldt med torsk fra bund til overfladen. Vel og mærke torsk hvor gennemsnitsvægten er over 10 kilo og fisk på over 20 kilo ikke er unormalt.

Er vejret ikke til det tungere fiskeri, kan man bedrive et fremragende fiskeri efter kæmpe fladfisk, herunder naturligvis helleflyndere. Er du til mere specimen, kan du bedrive dig ud på natfiskeri efter havål.....

 

Det er sådan noget havfiskere, drømmer om... fladt vand, flex på klingen og fisk i kassen!

Grejet: Skal være traditionelt norgesgrej, vi medbragte et par Solid Carbon 10-20lbs fra Fladen Fishing, som til fulde og uden besvær håndterede alt fra bomstærke 4-5 kilos sej til 14 kilos torsk i tiptop kondition. Tag højde for de store dybder, dvs. medbring gerne et hjul med gear og rigeligt med line - eks. et Maxximus Alu 2-speed, også fra Fladen. Medbringer du ikke grej med hjemmefra, er bådene udstyret med grej som kan lejes. 

Jan Kreuz med een af de utallige sej

Et billede, der vidner om een af fjordfiskeriets mange fordele - selv i stærk vind, byder fjeldene beskyttelse, så det næsten altid er muligt er finde læ. Slut med at drage på fiskeferie og blæse inde. 

Dette billede er taget i 15 m/s og selv der, kunne vi ligge tæt på land og fiske de hårdtkæmpende sej.... ja... så var der altså 150 meter til bunden selv så tæt på land... 

Får du for meget af havfiskeriet, byder området for masser af andre muligheder. Pak f.eks. rygsækken og en mindre spinnestang, trav 20-30 minutter og fisk Brown Trouts i uberørt norsk natur eller forkæl dig selv med en tur i Altlanterhavsparken, som er Ålesunds moderne akvarium - her kan du studere havets individer på nærmeste hold og eventuelt se hvad du IKKE fangede i dagens løb.

Har du brug for mere information - tjek da www.visitalesund.com eller http://www.fjordnorway.com

 

content-loader
content-loader
content-loader