Gå til hoved-indhold
SB20-projektet har fået støtte fra A. P. Møller Fonden, Nordea Fonden, Slagelse Kommune, Ellegaard Göttingen Minipigs samt Sparekassen Sjælland Fonden. Foto: Claus Møller ChristensenSejlklubber
SB20-projektet har fået støtte fra A. P. Møller Fonden, Nordea Fonden, Slagelse Kommune, Ellegaard Göttingen Minipigs samt Sparekassen Sjælland Fonden. Foto: Claus Møller Christensen

Skælskør investerer i to SB20’ere til unge sejlere

De nye sportsbåde skal skabe spændende sejlads for sejlere mellem 16 og 30 år samt bruges til træning for klubbens nye ligahold. Skælskær Amatør-Sejlklub kan desuden indvie ny kran.

Af Sara Sulkjær |

Tiden har ikke stået stille i Skælskør Amatør-Sejlklub (SAS) over vinteren. Således kan klubben til standerhejsning lørdag 22. april kl. 14.00 indvie en helt ny kram samt døbe to nyerhvervede sportsbåde. 

Skal lokke unge sejlere 

Her er tale om to SB20’ere, der skal anvendes i arbejdet med at tilbyde sejlads efter juniorårene samt tiltrække nye medlemmer i aldersgruppen 16-30 år. 

Ombord kan være 2-4 personer, som vil opleve en hurtig, spændende og velsejlende båd. Drømmer man om en sådan sejltur, kan sejlklubben eller medlemmer blot kontaktes, ligesom medlemmer kan booke bådene til træning og sejlads. 

- Vi håber, at vi med disse både kan tiltrække flere unge sejlere og interesserede medlemmer, forklarer formand, Bjarne Venø Petersen, i en pressemeddelelse. 

Efter standerhejsningen vil det ligeledes være muligt at prøve de nye både sammen med erfarne sejlere, ligesom ture tilbydes under Havnens Dag 10. juni, hvor sejlklubben holder åbent hus. 

Kran til følge- og sportsbåde

Desuden skal en ny kran indvies til standerhejsning. Planen er, at kranen blandt andet skal bruges til at søsætte klubbens følgebåde og de nye sportsbåde. 

Det er Harboes Bryggeri, som sejlklubben har et langt og godt samarbejde med, herunder ved det store stævne Harboe Cup med mere end 350 deltagere, der har sponsoreret kranen. 

- Harboes Bryggeri er meget glade for samarbejdet med SAS, og vi er glade for at være sponsor for en klub, som hele tiden er i bevægelse og med til at skabe de bedst mulige faciliteter for børn og unge sejlere i Skælskør, siger Pernille Obling, Harboes Bryggeri, og fortsætter:

- Med den ny kran vil SAS få endnu bedre muligheder for at sætte både i vandet, og Harboes Bryggeri er glade for at være medvirkende til dette. Vi ønsker SAS god vind i den kommende sæson. 

Nu med ligahold

Ligeledes er Skælskør Amatør-Sejlklub i 2017 indtrådt i Sejlsportsligaens 2. division, hvor sejlerne over fire weekender dyster mod sytten andre klubber, som det tilsvarende ses i andre idrætsgrene. 

Op til ligastævnerne vil der løbende blive trænet i de nye SB20’ere, mens holdet, der består af 4-5 personer, vil blive besat løbende under sæsonen.

Skælskør Amatør-Sejlklub er i stadig udvikling og har også i år et pakket program, både for standerhejsning og for sæsonen. Foto: Kai-Ole Mortensen

Børnene har også fundet vej til Skælskør. Foto: Kai-Ole Mortensen

content-loader
content-loader
content-loader