Gå til hoved-indhold
Harboe Cup er nu også en del af Dansk Sejlunions Grand Prix-serie samt junior-/ungdoms-DM for Europajollerne. Foto: Harboe CupKapsejlads
Harboe Cup er nu også en del af Dansk Sejlunions Grand Prix-serie samt junior-/ungdoms-DM for Europajollerne. Foto: Harboe Cup

Jollesejlere får næsten tørvejr til Harboe Cup

Septembervejret viser sig fra sin gode side, når de over 400 sejlere dyster i Skælskør i weekenden. 250 trænere og familiemedlemmer vil følge sejlerne på land og vand.

Af Sara Sulkjær |

Med en september, der har budt på ualmindeligt mange regnfyldte dage, er det uden tvivl med en vis vejrmæssig spænding, at mere end 400 jollesejlere i weekenden fylder farvandet omkring Skælskør til efterårets største jollestævne, det traditionsrige Harboe Cup.

Indtil videre kan sejlerne, der er fordelt i 360 joller, dog ånde lettede op. Vejrudsigten lover lige nu rigtig gode betingelser for stævnet, der vil blive afholdt i stort set tørvejr, men med en smule svag vind. 

Den største event for Feva og Tera

Det tørre vejr er de mere end 250 trænere, forældre, søskende og familie, der hvert år møder op til stævnet, uden tvivl begejstrede for. 

Det samme gør sig gældende for de 100 frivillige hjælpere, som både på land og på vandet gør deres for en succesfuld stævneafvikling. 

- Vi er klar til at modtage vores mange gæster, og selvom vi ved, at der bliver trængsel nogen steder, så ved vi også, at vi gør alt for, at de føler sig velkomne og får en god weekend, understreger stævneleder Claus Møller Christensen i en pressemeddelelse. 

Traditionelt er stævnet da også landets absolut største for Fevaer, hvor 27 joller med 54 spændte sejlere i år vil dyste på Noret med rig mulighed for, at også tilskuerne kan følge med fra land. 

Også mange Tera-sejlerne vil kapsejle på Noret. Med 20 deltagere på startlinjen er Harboe Cup ligeldes landets største event i Tera-klassen.

Kom tæt på sejlerne

Stævnets yngste deltagere, Optimist B- og C-sejlerne, vil kunne ses på Skælskør Fjord. Også dette farvand er trygt og med fantastisk mulighed for tilskuerne til at følge med i afviklingen af stævnet. Der kommer over 100 joller på fjorden samt en masse trænerbåde.

Det største felt er at finde i Storebælt ud for Kobæk Strand. Her kommer Optimist A, Zoom 8, Europe, Laser, 29'er og Hobie Cat 16 Spi til at dyste på tre forskellige baneområder. Søsætning foregår fra stranden, og traditionelt lokker det også en del tilskuere til, når mere end 200 joller skal i vandet. Det er livligt, men med god plads og godt humør.

Sejladserne starter på vandet lørdag kl. 11 og søndag kl. 10, hvilket betyder, at der er livlig aktivitet på havn, strand og ved Skælskør Plejecenter allerede fra kl. 8.00 begge dage. Joller klargøres af sejlerne og forældre, mens også mange andre giver en hånd med, når jollerne skal søsættes. 

Der er gode muligheder for at komme tæt på sejlerlivet blandt unge og yngre sejlere, hvoraf nogen af dem uden tvivl bliver kommende olympiske deltagere. Allerede nu har mange af dem opnået flotte resultater både i ind- og udland.

300 til middag 

Også i år samles 300 sejlere med familie til spisning lørdag aften, hvor der efterfølgende afholdes den årlige lodtrækning over sponsorpræmier. En lodtræning, der er mellem alle rettidigt tilmeldte sejlere, og som plejer at være et stort tilløbsstykke, hvor også interesserede, der ikke er tilmeldt spisningen, kan deltage. 

Dermed er der på alle måder lagt op til en god weekend i stil med de 46 forgangne år, når Harboe Cup skydes i gang lørdag kl. 11.00.

Læs mere om efterårets største stævne her

content-loader
content-loader
content-loader