Gå til hoved-indhold
Båden står stadig uden køl, men er nu vendt om. Foto: Søren Buhl.Kort Nyt
Båden står stadig uden køl, men er nu vendt om. Foto: Søren Buhl.

Køl knækkede af Etap 39 - køl og bundstokke forstærket

For en måned siden bragte minbaad.dk en historie om en køl som var knækket af, og nu bliver genopbygget på Horsens Yachtværft. Vi har nu en opdatering på genopbygningen.

Af Maria Ravn Jürgensen |

På Horsens Yachtværft står lige nu en Etap 39s uden køl. Sidst lå båden på hovedet, da værftet var igang med genopbygningen af kølområdet. Båden er nu blevet vendt om, og der mangler kun installationer og køl.

Test af nye bundmalinger

Efter båden er blevet vendt om, har værftet udført reparationen på bunden. Alt ødelagt glasfiberlaminat er blevet fjernet og nyt er bygget op.

Der er lagt ekstra forstærkning omkring køl befæstningen, for at have en helt plan flade hvor køl skal sidde, og for at være sikker på at limfladen mellem nyt og gammelt glasfiber er 100% stærk.

Mens båden lå på hovedet er hele bunden blevet slebet og fået en ny gang primer, hvorefter den er blevet malet med bundmaling fra Hempel. Hempel har lagt materialer i den for at kunne bruge båden som en test for nye bundmalinger.

Bulbkøl giver mindre vægt

Motoren er lagt i og båden er kørt i hal for at få nye installationer og udstyr. Båden er nu blevet vendt om, og områderne hvor køl og bundstokke skal sidde er forstærket. Også således der er hæftelse mellem det ny udvendige laminat og det indvendige. Selve laminatet i center linjen omkring er nu 35 mm tyk.

Kølen bliver boltet fast med 13 stk. 30 mm bolte. Original kølen var ikke til at skaffe. Det har givet mulighed for at sætte en mere moderne og effektiv køl på og værftet har derfor tilpasset en effektiv bulbkøl. Det giver bedre stivhed og mindre vægt.

Kom til åbent hus

Horsens Yachtværft forventer at båden fremvises til værftets åben hus sidst i februar/først i marts.

Her laver værftet en tema og workshop aften med fokus på renovering og vedligehold af aptering og andet træværk på skibet.

Der bliver mulighed for at høre og prøve at arbejde med forskellige lak og produkter, samt få grundviden om træ og løsninger brugt i bådebygning.

Derudover indvies værftets nye maritime center med en servicebutik, en kaleche/sejlmager, en yachtmægler og en grafisk virksomhed med rødder i det maritime.

Foto: Søren Buhl.

Foto: Søren Buhl

content-loader
content-loader
content-loader