Gå til hoved-indhold
Sejlerne skal fremover sættes kurs mod Nordsjælland, mener ny samarbejdsgruppe. Foto: FLIDHavne
Sejlerne skal fremover sættes kurs mod Nordsjælland, mener ny samarbejdsgruppe. Foto: FLID

Nyt samarbejde skal trække gæstesejlere til Nordsjælland

Ti nordsjællandske havne, Maritim Turisme, VisitNordsjælland og Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) slår sig sammen om at markedsføre Nordsjælland som et oplevelses- og inspirationsunivers.

Af Sara Sulkjær |

De samarbejdende parter, som i fællesskab vil fokusere på Nordsjællands maritime turismemuligheder, skød i dag projektet i gang på Lynæs Bådeværft som en del af forårets turismemøde. 

Første skridt i det nye samarbejde er et online inspirationsunivers for sejlere, men også for gæster, der søger den gode stemning i og omkring havnen. 

Flere spændende oplevelser 

Den Danske Riviera er navnet på projektet, der markedsføres og søsættes på havneportalen Havneguide.dk, der drives af Foreningen for Lystbådehavne I Danmark (FLID). 

Ti havne er med i projektet, der strækker sig over en perlerække af små og større lystbådehavne fra Frederiksværk til og med Nivå. Ved at markedsføre flere havne som en helhed får gæsterne flere spændende oplevelser og flere gode grunde til at besøge området.

- Vi ønsker at tiltrække flere gæstesejlere til havnene og fælles markedsføring er én af mulighederne for at styrke havnenes økonomi. Med en større og sammenhængende formidling af maritime oplevelser, bliver turisterne forhåbentlig lidt længere og bruger lidt flere penge end ellers, fortæller Jesper C. Højenvang, direktør for FLID, i en pressemeddelelse.  

Opnår mere sammen 

Til formålet har parterne samlet oplevelser, seværdigheder og aktiviteter i naturen i og omkring havnene. Sejlerne præsenteres blandt andet for spændende søkortsfortællinger, gæve historier, cykelruter i området og spændende steder for børn. 

- Ved at arbejde sammen og fokusere på Nordsjællands maritime værdier og turisme-muligheder, kan vi opnå meget mere, end vi kan enkeltvis, forklarer Annette Sørensen, direktør for VisitNordsjælland, og fortsætter:

- Det glæder mig, at vi kan igangsætte nye og spændende tiltag til gavn også for den maritime turisme, som jo i sidste ende skaber vækst og arbejdspladser, 
content-loader
content-loader
content-loader