Gå til hoved-indhold
Jimmy Spithill ombord på Oracle Team USA under America's Cup 2017. Foto: Javier Salinas/Oracle Team USA.Kort Nyt
Jimmy Spithill ombord på Oracle Team USA under America's Cup 2017. Foto: Javier Salinas/Oracle Team USA.

America's Cup: Spithill og Oracle jagter igen titlen

Jimmy Spithill beskriver det som en af de hårdeste oplevelser nogensinde, da han og Oracle Team USA mistede America's Cup titlen i juni 2017. Oracle og rigmanden Ellison står bag Spithill

Af Maria Ravn Jürgensen |

Efter flere sejre i America's Cup, måtte australske Jimmy Spithill og Oracle Team USA i juni 2017 vinke farvel til titlen, som gik til Emirates Team New Zealand. Jimmy Spithill er nu på en mission, og vil vinde titlen tilbage.

Smerten skal motivere

- At tabe America's Cup er en af de hårdeste ting jeg nogensinde har oplevet. Det er svært at sætte ord på. For mig er en af de værste ting at skuffe andre, og det var sådan jeg forlod America's Cup, siger Jimmy Spithill til redbull.dk

- Du skal føle smerten ved at tabe, og bruge den til at motivere dig og lære dig en lektie. Du vil lære af det og sikre at du bliver stærkere af det, siger Spithill.

Jagter titlen igen

- Hver og en af de andre hold vil tage dig ned. Nu finder vi os selv i en position, hvor vi er et af de hold - vi jagter forsvareren, siger Jimmy Spithill.

- Vi vil jagte titlen igen. Når du har været involveret med en god gruppe af mennesker, især et succesfuldt team, er det vanedannende. Når du først har fået smagen for det, så vil du smage igen, udtaler Spithill.

Der bliver denne gang sejlet i enkeltskroget både. Også Ben Ainslie og Team France forventes klar, plus en del flere. Tom Slingsby, der var taktiker på Oracle-holdet, undersøger nu om han kan få et australsk America's Cup-hold på benene.

Vil man spare en mio. dollars skal man tilmelde sig til januar senest, for at undgå det ekstra gebyr. Cuppen sejles i 2021 i New Zealand.

Oracle Team USA under America's Cup 2017. Foto: Gilles Martin-Raget/ACEA.

content-loader
content-loader
content-loader