minbaad.dk
søndag 27. maj

Medlemmer af Struer Sejlklub mødte forventningsfulde op til årets standerhejsning. Foto: Struer Sejlklub

Struer: Forventningens glæde inden en ny sæson

Tres medlemmer og tres unikke forventninger. Standerhejsningen markerede starten på en ny sæson i Struer, hvor bl.a. Sejlsportsligaen kommer forbi.

Sejlklubber | 19-04-2017 07:36 | Af  Sara Sulkjær

Majbrit Hansen fra Struer Sejlklub dykker her ned i de mange forventninger, som enhver sejler uden tvivl kan identificere sig med på tærsklen til en ny sæson:  

På én af de allerførste dage i april havde tres forventningsfulde medlemmer fundet vej til Struer Sejlklub for på den officielle måde at sætte gang i en ny sejlsæson.

Godt påklædte – for det er sejlerfolket jo – på udkig efter en plads, som med lidt held kunne blive ramt af stråler fra den første forårssol, samledes de foran den gammelkendte træbygning. 

Kan ses i ansigterne

Snart var Dannebrog og klubstanderen hejst til vejrs i flagmasten. Der hang de smukt som bølgende symboler på, at gode tider er på vej med måneder forude med en vitaminindsprøjtning af format til alle vores sanser. 

Forventningerne kunne helt tydeligt læses i medlemmernes ansigter og omsættes til billeder og indtryk.

Sådan noget som lugten af saltvand, følelsen af solens stråler der varmer dit ansigt, lyden af bølgerne der klukker mod fribordet, synet af fjorden der ude i horisonten møder det smukke grønne Limfjordslandskab, og smagen af en god bøf grillet på broen efter en lang dags sejlads. 

For lige der på broen bliver alle sanser forenet på en god sommeraften. Det var i hvert fald det, jeg så i deres ansigter, eller rettere fornemmede, den dag i april.

Alle har forventninger

Og det var netop det, klubbens nyvalgte formand havde som tema for talen… forventningens glæde.  Vi har den alle og i mange afskygninger. Klubben har fået nye medlemmer, som helt sikkert har en forventningens glæde om at komme i gang med klubliv og sejlads. 

Så er der de medlemmer, der har fået ny båd, og som de utålmodigt venter på at stævne ud af havnen med. For de fleste er det ganske enkelt forventningens glæde om at komme ud at sejle og gense havnene fra de forrige år og hilse på ’gamle’ venner og møde nye. 

For andre handler forventningens glæde om endeligt at starte på den længe planlagte langturssejlads, en drøm som nu bliver til virkelighed og et eventyr, som i ord og billeder vil være med til at vække de slumrende sanser på en mørk vinteraften, når alting om nogle måneder eller år igen er blevet dagligdag. 

Store forventninger til liga-stævne

For stævneudvalget i Struer Sejlklub kulminerer forventningens glæde op mod de to sidste weekender i maj. Her er klubben vært for det største arrangement i mange år i klubbens historie. 

Vandet ud for Struer Havn vil blive legeplads, i alvorlig forstand ganske vist, for seks styk J/70’ere og 170 ligasejlere fordelt på 36 klubhold, der jagter de bedste resultater i kampen om gode placeringer i Sejlsportsligaens 1. og 2. division.  

At sådan et arrangement også er godt for klubbens sociale liv, tvivler ingen i bestyrelsen på, når man kigger på sidegevinsterne ved værtskabet ved sidste års Europajolle-stævne.

Det var nemt at skaffe hjælpere, og der blev skabt gode relationer og nye bekendtskaber på tværs af klubbens knap 400 medlemmer. Det skal forankres og udvikles.

Modtag, som du selv vil modtages 

Helt i tråd med formandens egne forventninger om at få en dejlig sæson fyldt med sejlerglæder og gode oplevelser på vandet og i havnene, sluttede han sin tale af med mottoet ’modtag dine gæster, som du gerne selv vil modtages’. 

En opfordring til medlemmerne, som blev båret videre ind i klubhuset som et af samtaleemnerne under den velanrettede frokost.

Her er én ting er i hvert fald sikker. I er hjerteligt velkomne i vores sejlklub. Vi håber, vi kan være med til at indfri nogen af jeres forventninger. 

God vind og en dejlig sejlersæson til jer alle!

Struer Sejlklub / Majbrit Hansen 

Snart 92-årige Struer Sejlklub ligger i en by, som i år fejrer 100 års jubilæum som købstad. Her bydes derfor på arrangementer for enhver smag hen over året. Foto: Struer SejlklubStruer Sejlklubs samarbejdspartner, Beredskabsstyrelsen i Herning, underviste desuden i slukning af motorbrand og brand generelt. Foto: Struer Sejlklub

Samtidig fik medlemmerne en lightudgave af førstehjælp, samt instruktion i hvordan opkald efter hjælp foretages. Foto: Struer Sejlklub

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET