Gå til hoved-indhold
Sidste år blev Finn World Masters afviklet på Gardasøen, hvor der var 330 joller på startlinjerne. Her foto fra OL i Rio. Foto: World SailingKapsejlads
Sidste år blev Finn World Masters afviklet på Gardasøen, hvor der var 330 joller på startlinjerne. Her foto fra OL i Rio. Foto: World Sailing

Finn World Masters til Skovshoved i 2019?

KDY ønsker et af de største jolle VM’er til Skovshoved Havn - nemlig Finn World Masters, som i 2016 tiltrak over 300 deltagere – det er også målet i 2019.

Af Troels Lykke |

KDY var for kort tid siden værter for et par repræsentanter fra Finn World Masters (FWM) organisationen på Skovshoved Havn, og brugte sammen med dem to dage på at drøfte arrangement og forventninger, ligesom faciliteter og havn blev fremvist.

Sidste år blev Finn World Masters afviklet på Gardasøen, hvor der var 330 joller på startlinjerne. Der er rigeligt med plads på Øresund, så KDY satser også på, at man også runder 300 deltagere, hvis KDY får tildelt arrangementet i 2019.

Det fortæller direktør i KDY, Dan Ibsen.

KDY tilbyder alle Masters sejlerne at deltage i et VM i legendernes hjemmefarvand – de vil få mulighed for at konkurrere i det farvand vor nogen af tidernes mest markante Finn jolle sejlere har træner til deres successer: Paul Elvstrøm, Lasse Hjortnæs, Stig Westergaard og Jonas Høgh-Christensen.  PS – Jonas vil dog ikke være gammel nok til at deltage i Finn World Masters i 2019.

FWM Præsidenten, Andy Denison og klassens internationale sekretær Robert Deaves var meget tilfredse med gennemgangen af faciliteterne på Skovshoved Havn, som efter udvidelsen og moderniseringen – afsluttet i foråret 2016 – er ideel til afvikling af de største sejlsports events. 

Ny Skovshoved Havn virker

KDY afviklede i juli 2016 blandt andet ORC VM med 140 store kølbåde og mere end 1200 deltagere på den moderniseret og udvidet Skovshoved Havn, og i august gennemførtes Wessel & Vett Cup med 12mR Baltic Championship, 8mR European Championship, 5,5m Scandinavian Gold Cup og 5.5m World Championship med næsten 70 både på startlinjerne og 450 sejlere. Så Skovshoved Havn bestod i høj grad som event havn, også til de største internationale sejlsportsbegivenheder.   

Beslutningen om tildeling af værtsskabet i 2019 bliver taget på Barbados i forbindelse med Finn World Masters 2017, men her er kun lidt mere end 100 deltagere, da logistikken er lidt vanskeligere og dyrere end, når stævnet afvikles i Europa.

FWM repræsentanternes rapport om besøget hos KDY og på Skovshoved Havn kan ses her

Malta og Sicilien byder også ind

KDY’s konkurrenter om Finn World Masters arrangementet i 2019 bliver henholdsvis to bud fra Malta og Sicilien.

Selve arrangementet afholdes altid i starten af juni, og selvom det nok er noget koldere i Danmark, så er chancen for at få flest mulige deltagere nok alligevel størst i Danmark – vurderer FWM repræsentanterne.

Rapporten om Malta’s bud kan ses her

Ved årets Finn World Masters på Barbados deltager fire danske Finn-jolle sejlere: Otto Strandvig, Lars Hall, Michael Staal og Frank Hansen, som alle vil kæmpe for at dette store stævne kan komme til Danmark for første gang nogensinde.

content-loader
content-loader
content-loader