Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Ebert, Skovbølling og Haugaard er nye i DS-bestyrelse

Generalforsamlingen valgte 18.3. tre nye medlemmer til bestyrelsen - Thomas Ebert, Anne Skovbølling og Jens Haugaard. Desuden genvalg af Christian Hangel og Jesper Anker Andersen.

Af Troels Lykke |

Med Svendborgsund i baggrunden og skæret fra den lave eftermiddagssol ind fra siden tog Dansk Sejlunions nye bestyrelse lørdag (18.3.) opstilling til sit første holdfoto, årgang 2017.

Det skriver sejlsport.dk

Den nyvalgte formand, Line Markert, kunne byde velkommen til tre nye ansigter i bestyrelsen.

Jens Haugaard

Jens Haugaard er 61 år og formand for Nyborg Sejlforening. Har sejlet, siden han var syv år - været aktiv kapsejler i talrige klasser foruden at varetage opgaver som bl.a. stævneleder, sejlerskoleleder. Har som mærkesag at skabe tættere relationer mellem klubber og Dansk Sejlunion - ikke mindst for de mindre klubber.

Anne Skovbølling

Anne Skovbølling er 20 år og fra Bork Bådelaug. Læser HF og er medunderviser på en skole. Har erfaring som bl.a. træner, baneleder og stævnearrangør - foruden af være medstifter af Dansk Sejlunions Ungdomsnetværk, hvor hun er næstformand. Har som mærkesag at skabe bedre rammer for unge sejlere, bl.a. med fokus på at rekruttere nye klubsejlere fra landets maritime efterskoler.       

Thomas Ebert

Thomas Ebert er 43 år og fra Roskilde Sejlklub. Uddannet ingeniør, familiefar fra Ringsted og i en årrække fast medlem af dansk ronings ikoniske Guldfirer - har bl.a. vundet to OL-guldmedaljer. Sejlede Optimist som barn - er i dag medejer af en Molich X-meter. Er bestyrelsesmedlem i Dansk Forening for Rosport og har bl.a. som mærkesag at udnytte synergier mellem roning og sejlsport til fælles fordele.  

To gange genvalg

Foruden de tre nyvalgte blev henholdsvis Christian Hangel og Jesper Anker Andersen genvalgt til bestyrelsen. 

Ved simpel lodtrækning blandt de tre nye og de to genvalgte blev det afgjort, at Christian Hangel vælges for en kun etårig periode, hvor han træder ind på den ledige bestyrelsespost, som Line  Markert efterlader til fordel for formandsposten. 

Natorp takkede af

Tre navne trådte ud af bestyrelsen. Hans Natorp takkede af efter syv år som Dansk Sejlunions formand - men bevarer dog tætte organisatoriske bånd til sejlsporten via sin nyligt tiltrådte post som World Sailing-repræsentant for de nordiske lande. Natorp er samtidig næstfomænd i Danmarks Idrætsforbund. 

Christina Nielsen (Sejlklubben Sundet) har ligesom Natorp siddet i Dansk Sejlunions bestyrelse gennem syv år. Efter tre genvalg sluttede hendes periode ved denne generalforsamling.

Jørgen Larsen (Kerteminde Sejlklub) valgte at trække sig fra bestyrelsen efter en enkelt toårig periode - et fravalg begrundet i manglende tid.

content-loader
content-loader
content-loader