Gå til hoved-indhold
Dansk Sejlunions generalforsamling valgte lørdag 18. marts Line Markert som ny formand for Dansk Sejlunion, hvor hun afløser Hans Natorp. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk SejlunionSejlklubber
Dansk Sejlunions generalforsamling valgte lørdag 18. marts Line Markert som ny formand for Dansk Sejlunion, hvor hun afløser Hans Natorp. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Første kvindelige formand i Dansk Sejlunion i 104 år

Advokat og Hellerup-sejler Line Markert er ny formand for DS. Hun udpeger økonomi og kommunikation som de to vigtigste områder.

Af Troels Lykke |

Den 41-årige advokat fra Hellerup Sejlklub er den første kvindelige formand i sejlunionens 104-årige historie, skriver sejlsport.dk.

"Jeg er glad for valget - og stolt over det. Jeg har haft lidt tid til at vænne mig til tanken, fordi der kun var én kandidat. Alligevel er det ret vildt, at nu er det mig, der skal sidde ved roret i DS-bestyrelsen og være med til at lægge kursen for, hvilken vej vi skal gå. Det glæder jeg mig til," siger den nyvalgte formand. 

Styr på finansiering

"På min dagsorden står først og fremmest den fremtidige finansiering af Dansk Sejlunions aktiviteter, og de aktiviteter, vi gerne vil sætte i gang ude i klubberne. Det skal vi have styr på."

"Også kommunikation er på min dagsorden. Vi skal være bedre til at fortælle sejlerhistorierne til alle dem, der ikke sejler i dag - og til alle dem, der skal finde ud af, hvad de som det næste skal sejle."

"Vi skal også blive bedre til at kommunikere både mellem DS og klubberne og mellem klubberne indbyrdes, så vi hele tiden kan holde hinanden skarpe på, hvor vi er henne," siger Line Markert i sin første formandsudtalelse. 

Hun er i første omgang valgt for en etårig periode, idet formandsposten ifølge Dansk Sejlunions vedtægter vælges i lige årstal - næste gang i 2018.

content-loader
content-loader
content-loader