Gå til hoved-indhold
CB66-sejler Line Markert har snart været formand i Dansk Sejlunion i et år. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk SejlunionKort Nyt
CB66-sejler Line Markert har snart været formand i Dansk Sejlunion i et år. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

Formand Markert har en plan for 2018

I marts blev Line Markert udnævnt som den første kvindelige formand i Dansk Sejlunion. Nu forbereder hun sig på det andet år på formandsposten.

Af Sara Sulkjær |

I knap et år har advokaten Line Markert fra Hellerup Sejlklub siddet for bordenden i Dansk Sejlunions bestyrelse. Et år, hvor hun foruden de daglige opgaver har brugt energi på at flette personen Line Markert og formandsposten i Dansk Sejlunion sammen: 

- Det har været et spændende, udfordrende, berigende og travlt år, hvor jeg har forsøgt at få formandskasketten syet om, så den passede til mig, forklarer Markert på Dansk Sejlunions hjemmeside. 

Det ser ud til at lykkes for den 41-årige formand, der nu har lavet en plan for det kommende år, hvori hovedmålene består i følgende: 

1. Finansiering

Der skal være penge til de vigtige opgaver, som Dansk Sejlunion løfter for alle sejlere i Danmark og for sejlsporten. Det gælder både i forhold til at styrke vores støtte og rådgivning til klubbernes daglige arbejde og udvikling, og det gælder i relation til dét fundamentet, der skal sikre, at vi fortsat har et sejlerlandshold, der er blandt verdens bedste.

Vi har længe arbejdet målrettet på at søge nye partnerskaber blandt fonde og private sponsorer. Vi har løbende dialoger til flere sider, og den indsats fortsætter med uformindsket fokus ind i det nye år.  

2. Synlighed

I 2018 skal vi virkeliggøre temaet for dette års Klubkonference: Synlighed. For Dansk Sejlunion har synlighed to væsentlige waypoints:

1) Dansk Sejlunion skal være synlig for klubberne - det skal være klart for jer, hvordan Dansk Sejlunion skaber værdi for jeres klub. Dét er et af de vigtige input, jeg har fået fra mange af jer. Og her kan vi helt sikkert gøre det langt bedre. 

2) Sejlerlivet og sejlsporten skal være synlig for alle danskere. Sejlsport skal opfattes som en dansk nationalsport, og sejlerlivet skal være noget, som de fleste danskere kan drømme med om.

3. Udvikling af klubberne

Dansk Sejlunion vil fortsat bidrage til at udvikle klubberne i retning af stærke fællesskaber om glæden ved sejlerlivet og sejlsporten. Dansk Sejlunion kan hjælpe, når jeres klub har brug for råd og sparring om hverdagens udfordringer, når I har brug for at dygtiggøre jer til noget – eller når I mangler værktøjer til at komme videre fra ét sted til et andet.

Klubbens ledelse og de frivillige skal vide, hvor og hvordan Dansk Sejlunion kan hjælpe. Og I skal opleve, at Dansk Sejlunion gør en forskel – både når I beder om hjælp, og når vi tager initiativ til en snak om klubbens udvikling. 

4. Worlds 2018

Sommerens VM i Aarhus bliver en gigantisk event – ikke bare for sejlsporten, men for dansk idræt i det hele taget. Ud over at stille med det stærkest mulige hold af sejlere skal Dansk Sejlunion være med til at løfte VM op som en kæmpe succes.

Forhåbentlig kan vi med klubbernes hjælp bruge VM til at tænde en sejlergnist hos danskere, som ikke i dag er aktive på vandet.

Allerede nu bidrager Dansk Sejlunions netværk af klubber ved at stille frivillige kræfter til rådighed for VM – og jeg er overbevist om, at klubberne også kan hjælpe med at mobilisere masser af tilskuere og gæster på havnen, så vi får en fantastisk sejlerfest, når vi kommer frem til august.

I øvrigt er der stadig brug for flere frivillige. Så grib chancen, hvis du har lyst til at opleve VM indefra. Måske er I tilmed flere fra klubben, der er parate til at blive en del af VM-holdet. Læs mere om at blive VM-frivillig på aarhus2018.dk.

5. Strategi 2022

Tiden er inde til at opdatere Dansk Sejlunions overordnede strategi. Senest modtog vi på Klubkonferencen en række input, som vi tager med i arbejdet med at formulere den næste strategi.

Blandt de elementer, jeg har noteret som vigtige opgaver for Dansk Sejlunion er:  

- at styrke klubledelserne

- at hjælpe med de administrative byrder – det skal være lettere at være klubledelse

- at skabe gode uddannelses- og udviklingstilbud til ledere, trænere og sejlere

- at udvikle markedsføring og markedsføringsmateriale til klubberne

Dansk Sejlunion skal vedblive at være klubbernes klub ud fra devisen om, at sammen er vi stærkere hver især.

content-loader
content-loader
content-loader